MINUSI DILJEM ZEMLJE

Od hladnoće se zaledila fontana u Šibeniku

17.01.2012 u 16:36

Bionic
Reading

Današnje jutro bilo je jedno od hladnijih ove zime. Ledile su se gotovo sve vodene površine na otvorenom, pa je tako u Šibeniku snimljen nesvakidašnji prizor zaleđene fontane. Biokovski vrh Sv. Jure bio je jutros s -14 Celzijevih stupnjava najhladnije mjesto u Hrvatskoj

Da je na najvišemu biokovskom vrhu temperatura -14 stupnjeva, doznaje se od tehničara na odašiljaču HRT-a Gorana Mucića, a iz Državnoga hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ), koji na tom vrhu ne mjeri temepraturu, potvrđuju da je Sv. Jure bio jutros najvjerojatnije najhladnije mjesto u zemlji.

DHMZ navodi da je u Otočcu i u Gospiću jutros izmjereno 12 Celzijevih stupnjeva ispod ništice, na Zavižanu -11, u Sinju -8, a u Imotskome -6 Celzijevih stupnjeva.

U mjestima Podbiokovlja jutros je također bilo hladno - tri stupnja ispod ništice. Zbog vrlo niske temperature, na Biokovu je zaleđeno dvadesetak centimetara snijega pa za dolazak na tu planinu treba pričekati još koji dan jer led znatno otežava vožnju na većem dijelu ceste, doznaje se u Gradskome centru Osejavi u Makarskoj.