MLADI 'BIZNISMENI'

Od dječaka iznudili 100.000 kuna ušteđevine

19.12.2008 u 12:52

Bionic
Reading

Trojica mladića s Trešnjevke osumnjičeni su da su od 14-godišnjaka iznudili čak 100 tisuća kuna koje je dječak u strahu od reketara izmolio od bake, doznaje se u zagrebačkoj policiji

Dvojicu maloljetnika u dobi od 17 godina i njihovog 20-godišnjeg prijatelj policija sumnjiči da su novac od 14-godišnjaka iznudili od travnja do lipnja ove godine, no tereti ih i da su oteli njegovog vršnjaka i prijetnjama ga natjerali da im pomogne iznuditi još 50 tisuća kuna od žrtve.

U strahu od trojke 14-godišnjak je izmolio baku da mu da svoju ušteđevinu koju su reketari međusobno podijelili. No, to im nije bilo dovoljno, pa su od 11. do 16. prosinca počeli prijetili drugom 14-godišnjaku tražeći da za njih od svog vršnjaka iznudi još 50 tisuća kuna.

Mladi kriminalci presreli su na cesti 13. prosinca tog dječaka i naredili mu da uđe u njihov automobil, nakon čega su ga odvezli do kuće žrtve iznude, gdje je nakon prijetnji nazvao svog vršnjaka i tražio ga novac. No, žrtva je ovoga puta odbila dati novac, pa je trojka otišla, pustivši otetog dječaka iz automobila.

Slučaj je potom prijavljen policiji koja je osumnjičene za iznudu, pokušaj iznude i protupravno oduzimanje slobode privela u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.