najviše u jednom danu

Od 16 novooboljelih u Virovitici, sedmero zdravstvenih djelatnika; iz bolnice poručuju: Usluge pacijentima nesmetano se pružaju

12.09.2020 u 16:27

Bionic
Reading

U Virovitičko-podravskoj županiji 16 je novooboljelih od koronavirusa, najviše u jednim danu od početka epidemije, i među njima je sedmero zdravstvenih djelatnika, a 71-godišnja žena umrla je u virovitičkoj bolnici, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite

Uz koronu teško je bolovala od dijabetesa, visokoga krvnog tlaka, te kardioloških problema. Ona je druga osoba s područja Virovitičko-podravske županije koja je umrla od bolesti covid-19.

U izolacijskom dijelu Opće bolnice Virovitica trenutno su četiri osobe na liječenju i nemaju teže izražene simptome bolesti.

Od 16 novozaraženih, njih sedmero su zdravstveni djelatnici. Epidemiološki se utvrđuje gdje su se zarazili.

Iz Opće bolnice Virovitica, potvrdili su kako su trenutno 22 djelatnika u samoizolaciji - tri liječnika, 17 medicinskih tehničara ili sestara, te dvoje iz pratećeg osoblja, dok je 11 razvilo simptome bolesti.

U bolnici tvrde da nakon preraspodjele posla sve zdravstvene usluge pacijentima nesmetano pružaju kao i do sada, izvijestio je Stožer.

Od ostalih devetero novozaraženih, četvero su djeca, po dvije osobe su srednje i starije životne dobi, dok je jedan adolescent. Njih sedmero ima blaže simptome bolesti, jedan je asimptomatski, a kod jedne osobe se pojavila upala pluća.