IRSKI FRITZL

Očuh silovao pokćerku 16 godina

30.09.2009 u 10:11

Bionic
Reading

Neimenovana Irkinja, poznata samo pod pseudonimom Catherine, u utorak je putem irskog radija Newstalk ispričala kako ju je očuh silovao i držao zatočenom od njene dvanaeste godine te mu je rodila čak petero djece i imala jednu neuspješnu trudnoću

Šokantna priča otvorila je novi slučaj Fritzl, u kojem je dijete silovao očuh, s kojim je imalo i djecu. Catherine je bila zatočena na zapuštenoj farmi nedaleko od svoje kuće. Iako nije htjela reći o kojem se gradu radi, napomenula je da se sve događalo u 'malom mjestu gdje se svi znaju i svi znaju sve', prenosi Jutarnji.hr. 'Bio je užasno nasilan i ogroman čovjek. Tipični zlostavljač. Kada sam skupila hrabrosti majci reći da me dira, ona me nazvala lažljivicom', ispričala je u potresnom svjedočanstvu Catherine, koja sada imao oko 40 godina.

Dodala je da je nekoliko godina kasnije sve prijavila policiji, no tužiteljstvo je odlučilo ne provoditi istragu. Catherine je u potpunosti izgubila povjerenje u pravni sustav jer žrtva zlostavljanja ne može dobiti toliko traženu pravdu. Za njezin se slučaj zainteresiralo irsko Ministarstvo djece i mladeži, ministar Barry Andrews je pozvao Catherine da mu osobno ispriča cijelu priču. Također, zatražio je detaljno objašnjenje državnog odvjetništva zbog nepokretanja istrage.

Catherinina priča počinje kada je imala dvanaest godina. Zlostavljanje, fizičko i psihičko, bilo je dio njene svakodnevice. Sa 18 godina rodila je očuhu prvo dijete, nakon čega ju je odvojio od ostatka obitelji i zatvorio je u drugu kuću, odakle nije mogla pobjeći. Godinu kasnije Catherine je otkrila da je ponovo trudna, a do svoje punoljetnosti (21 godina) očuhu je rodila čak četvero djece. Peto je već bilo na putu.

'Počela sam preko zida razgovarati sa susjedom koja me pitala jesam li dobro. Ubrzo su poslali socijalnog radnika, no bojala sam se da će očuh za to saznati. Užasno sam ovisila o svom zlostavljaču. No iako sam sve ispričala socijalnoj službi, ništa nije poduzeto', rekla je Catherine te dodala da je uz pomoć susjede pobjegla u Sjedinjene Američke Države.

Kasnije se bila vratila po djecu, no očuh joj je tada prijetio smrću.

'Ugurao me u auto i silovao. Nije mi jasno kako moj slučaj još nije došao do suda, a više od 16 godina me zlostavlja. Da sam ukrala automobil, odmah bi me osudili, no ovako uništiti nečiji život je u redu?! Je li to poruka Irske?!', zaključila je Catherine u emotivnoj ispovijesti.