DJECA SU PRIVILEGIJ VJERNIKA

Ocu oduzeli skrbništvo jer je agnostik

23.11.2010 u 11:28

Bionic
Reading

Jedan veteran američke vojske krenuo je ovih dana u novi rat - borbu sa sustavom koji mu je, tvrdi, smanjio skrbništvo nad djecom zato što je agnostik

Posljednje tri godine Craig Scrarberry živio je slično kao i drugi razvedeni očevi – sa suprugom je dijelio skrbništvo nad troje djece po principu pola-pola. Međutim, prošli tjedan saznao je neugodnu novost – da će od sada s djecom moći provoditi samo četiri sata tijekom tjedna te svaki drugi vikend.

'Svatko tko je sa mnom i mojom djecom proveo samo pet ili deset minuta mogao je vidjeti koliko ljubavi i povezanosti ima među nama', rekao je Scarberry za Fox59 News.

Istražujući sudski dokument kako bi saznao zašto je kažnjen pronašao je tumačenje suca Georgea Pancola: 'Otac nije sudjelovao u istom vjerskom treningu koji je djeci pružala majka i izjašnjavao se kao agnostik.' U nastavku teksta sudac ističe da je par dobro komunicirao sve dok se Scarberry smatrao kršćaninom.

'Nikada nisam nametao svoja vjerska uvjerenja djeci. Naprotiv, idu u kršćanski vrtić za što sam, kada smo još dijelili skrbništvo, dao svoje odobrenje', istaknuo je Scarberry.

Veteran američke mornarice smatra da su mu novom presudom pogažena ustavna prava za koja se borio na ratištima te najavljuje da će se žaliti. Njegova bivša supruga i njezin odvjetnik već su neko vrijeme nedostupni medijima.

Kritičari tvrde da ovo nije prvi takav slučaj u američkoj saveznoj državi Indiani.