MILANOVIĆ O SVOJOJ 'IGRI'

'Očito je da neki igraju prljavo, mi igramo za Hrvatsku'

19.05.2011 u 22:00

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je večeras u Karlovcu, odgovaraju na novinarsko pitanje o monitoringu Europske unije, da se monitoringa ne trebamo bojati, ali bi bilo dobro da ga nema, jer bi to bio znak povjerenja u Hrvatsku

Ali ako ne ide drugačije, očito nije postojalo povjerenje u Hrvatsku, rekao je Milanović novinarima nakon Izvještajne konvencije SDP-a Karlovačke županije.

Dodao je kako vjeruje da će pregovori biti završeni do kraja lipnja, i da će krenuti postupak ratifikacije i referenduma. U svakom slučaju za nekoliko dana znat ćemo više, rekao je Milanović.

Predsjednik SDP-a, sudjelujući na karlovačkoj županijskoj Izvještajnoj konvenciji SDP-a, kazao je kako je očito da se na političkoj sceni preko anonimnih prijava, kleveta i objeda igra prljavo, i pokušava izazvati SDP da reagira također prljavo, grubo i preko mjere.

'Važno je da već sada osvjestimo da na tu igru nasjesti nećemo, jer mi igramo svoju igru, igru za Hrvatsku. Čeka nas dug proces u kojem nam nije cilj da do pobjede dođemo pošto-poto, ali ćemo istinom doći do pobjede i pobjedom do istine', rekao je predsjednik SDP-a.

Za Milanovića ulazak Hrvatske u Europsku uniju nije neki 'gotov posao, recept za uspjeh' nego samo novi početak i zato, kazao je, treba izgraditi pravedno društvo u kojem će porezi biti pravedni, u kojem centralna država neće više arbitrirati kod dodjele sredstava prema tome tko je iz koje političke opcije.

Ocijenio je kako Hrvatskoj treba novi model, jer zbog dvadesetogodišnje centralizacije stagnira, budući da, kako je rekao, "nije moguće napredovati ako država drži ruku na devedeset od sto kuna, te propada tko zna koliko kreativnih ideja i energije u općinama i gradovima jer za njih nema sredstava'.

Milanović je istaknuo da će SDP, pobjedi li na parlamentarnim izborima osloboditi ogromna državna imovina koja stoji zarobljena u općinama i gradovima.

Potpredsjednica SDP-a, saborska zastupnica i koordinatorica za VII. Izbornu jedinicu Milanka Opačić kazala je da se u Saboru po tko zna koji put ponovno poručivalo da će protiv čelnika SDP-a biti podignute nove kaznene prijave, što, kako je rekla, "samo potvrđuje da su sve optužnice protiv SDP-ovaca politički montirani procesi ministra policije i samog vrha HDZ-a.

Izrazivši uvjerenje u pobjedu SDP-a na parlamentarnim izborima Opačić je kazala da je Hrvatskoj 'potrebna vlast koja će pošteno raditi posao i kojoj će na prvom mjestu biti opći interes, a ne vlastita dobit'.

U ime Glavnog odbora stranke Josip Leko je, govoreći o predstojećim parlamentarnim izborima, kazao kako SDP zavređuje da preuzme vlast da bi mogao, kao socijaldemokratska partija, postati čuvarem vjerodostojnosti radnog čovjeka i rada, budući da unutar stranke ima ugrađen takav sustav vrijednosti. SDP-ovoj vlasti, kazao je, 'ne bi se moglo dogoditi da vlada kao današnja Vlada – bez sustava i bez vrijednost'.

U izjavi za medije nakon konvencije Zoran Milanović je također komentirao današnji odlazak SDP-ovi zastupnika sa sjednice Hrvatskog sabora, kazavši da je to bila 'opravdana reakcija na pristrano i samovoljno ponašanje ljudi koji vode sjednicu'.