SLUČAJ ANTONIJE BILIĆ

Obustavljena potraga za Paravinjom, nastavlja se ujutro

23.06.2011 u 21:00

Bionic
Reading

Dragan Paravinja s kojim hrvatska policija želi obaviti obavijesni razgovor radi nestanka Antonije Bilić nije uhićen ali je lociran poslijepodne na području Dervente i Prnjavora u Republici Srpskoj u Bosni i Hercegovini. Kako javlja Dnevnik.hr, uhićeni su njegova supruga i rođak, no on je još u bijegu. Jake policijske snage i mještani su zbog mraka prekinuli potjeru za. Potraga se nastavlja ujutro

Paravinja je navodno vozio kamion zagrebačkih oznaka, plave kabine i sive cerade u koji se navodno ukrcala 17-godišnja Drnišanka kojoj se od 7. lipnja izgubio svaki trag.

Mandić je rekla da Paravinja nije osumnjičen zbog nestanka Antonije Bilić, ali da joj je ključna osoba za daljnji smjer kriminalističkog istraživanja.

Tek se nalazima vještačenja tragova izuzetih iz spornog kamiona koji je navodno vozio Paravinja može utvrditi je li on osumnjičen za nestanak Antonije Bilić

'Ključan je nalaz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić', koji može izravno povezati nestalu djevojku i vozača kamiona u tom trenutku', rekla je Mandić. Policija zasad ima samo iskaze svjedoka koji su opisali kamion u koji je Bilić ušla.

Policija Republike Srpske potvrdila je da traga za Paravinjom za kojega se sumnja da bi mogao biti povezan s nestankom Antonije Bilić, potvrdila je Hini glasnogovornica MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja.

'U tijeku je policijska potraga za Paravinjom i smatra se da se on nalazi na području sela Donji Srđevići kod Srpca', kazala je Šoja opovrgnuvši tvrdnje nekih medija kako je Paravinja već uhićen.

Paravinja je u Srbiji osuđen zbog silovanja i pokušaja silovanja a budući da je nedostupan tamošnjim vlastima za njim je raspisana međunarodna tjeralica. Republika Srpska za njim također traga.

Šoja je rekla da je za Paravinjom još 2000. po nalogu općinskog suda Sokolac raspisana tjeralica zbog sumnje da je počinio kazneno djelo silovanja.

Paravinja je lociran u šumi između Prijedora i Dervente u svom kamionu. Bio je okružen specijalcima te se odbio predati! No, Paravinja je uspio pobjeći iz policijskog obruča. Napustio je kamion te je krenuo pješke u šumu.

Potvrđeno je da su uhićeni njegova supruga i rođak jer su ga skrivali, javlja Dnevnik.hr

Jake policijske snage i mještani su zbog mraka prekinuli potjeru za osumnjičenim. Potraga se nastavlja ujutro.