KNEZOVIĆ I DALJE U BIJEGU

Obustavljen progon policajca u Širokom Brijegu

29.04.2011 u 14:17

Bionic
Reading

Tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke sa sjedištem u Širokom Brijegu obustavilo je istragu protiv policajca kojega se teretilo za ubojstvo navijača iz Sarajeva za vrijeme navijačkih izgreda u Širokome Brijegu u listopadu 2009. godine, objavili su u petak mediji u Mostaru pozivajući se na županijsko Tužiteljstvo

Prema medijskim navodima obustavljena je istraga protiv policajca Dragana Vujevića, dok je prvoosumnjičeni Oliver Knezović za ubojstvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića i dalje u bijegu u Republici Hrvatskoj.

Policajac Vujević se godinu i pol dana od nereda nalazio pod istragom zbog kaznenog djela ubojstva, da bi Tužiteljstvo odustalo od progona jer protiv njega nije bilo niti jednog dokaza na temelju kojega bi se podigla optužnica.

Prema zakonodavstvu BiH optužnica protiv Knezovića ne može se podići jer nije dostupan istražnim tijelima u BiH.

Županijsko tužiteljstvo podignulo je optužnice protiv više navijača koji su sudjelovali u izgredima prije nogometnog susreta između Sarajeva i Širokog Brijega u tome gradu. U pucnjavi je smrtno stradao navijač sarajevskih Hordi zla Vedran Puljić dok je mještanin Željko Zadro zadobio prostrijelne rane. Više osoba je ozlijeđeno i pričinjena velika materijalna šteta.