LOVCI NA GAY-EVE

Obrada nad napadačima na Nevena Rauka

17.01.2009 u 16:53

Bionic
Reading

Zagrebačka policija izvijestila je danas kako je u tijeku kriminalistička obrada nad trojicom mladića i jednom djevojkom zbog sumnje da su u ponedjeljak napali i ozlijedili 24-godišnjeg mladića koji je na jednom internetskom portalu te večeri dogovorio susret s nepoznatim muškarcem u blizini Maksimirskog stadiona

Policija nije navela ime mladića, no neslužbeno se doznaje da je riječ o Nevenu Rauku, koji se preko interneta dopisivao s nepoznatom osobom, a iza čijeg su nadimka stajala dva maloljetnika u dobi od 16 i 17 godina, jedan 21-godišnjak te 24-godišnja djevojka.

Rauk je, došavši u 20 sati na dogovoreno mjesto kod spomenika Bacača diska, primijetio da ga čeka skupina mladića te se odmah uputio prema autobusnom stajalištu, sjeo u autobus i njime se odvezao do okretišta kod Krematorija.

Za autobusom su u mercedesu stigli osumnjičenici, a nakon što je Rauk izišao iz autobusa, jedan ga je od maloljetnika napao.

Rauk je otrčao u parkirani autobus kojim je i stigao, a vozač je pozvao policiju.

Kriminalistička obrada nad četiri osumnjičene osobe traje, a tijekom dana sve će biti privedene u Istražni centar Županijskoga suda u Zagrebu.

Po riječima načelnika Odjela organiziranog kriminaliteta u sektoru kriminalističke policije Peje Božića, za takav zločin iz mržnje i pokušaj nanošenja teških ozljeda predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do tri godine.

Božić je također rekao da je jedan od osumnjičenih maloljetnika otprije poznat policiji zbog nasilničkog ponašanja.