MINISTAR IMAO 'SAMO' VIROZU

'Oboljeli' od svinjske gripe pušteni kućama

01.05.2009 u 13:27

Bionic
Reading

U Hrvatskoj još uvijek nije dokazan nijedan slučaj svinjske gripe. Djevojka iz Osijeka te dječak iz Zagreba koji su hospitalizirani zbog visoke temperature i simptoma sličnih onima za svinjsku gripu zdravi su i otpušteni su svojim kućama

Ministar zdravstva i socijalne skrbi dr. Darko Milinović rekao je da za sada nitko u Hrvatskoj nije obolio, a za svaki sumnjivi slučaj uspostavilo se da je bila riječ o običnoj virozi.

'Mi smo spremni za sve situacije, ali na sreću kod nas gripe nema. Eto, i ja sam ozdravio. Temperatura od preko 38 stupnjeva Celzijevih se spustila, ali još osjećam virozu', rekao je Milinović te dodao kako će o svim novim hrvatska javnost biti obaviještena, no poručuje da nema mjesta panici, piše Jutarnji list.

'Svi oni koji nisu bili u Meksiku ili Americi, a imaju simptome gripe uistinu se ne moraju ničega bojati jer je riječ o uobičajenim virozama. Na promatranju će se zadržati samo oni koji su došli iz tih zemalja s povišenom temperaturom ili su je dobili u roku od tjedan dana nakon dolaska s puta', rekao je Milinović.