ZA NOVE EKONOMSKE USPJEHE

Obnova suradnje njemačkih i hrvatskih lovaca

02.10.2010 u 09:47

Bionic
Reading

U Varaždinu se ovog vikenda održava jubilarni, 15. međunarodni sajam 'Lov, ribolov, priroda, turizam', najveća manifestacija takve vrste u Hrvatskoj

'Kada smo počeli 1996. sajmeni prostor bio je u dvorani Graberje na 350 četvornih metara gdje su bila 24 izložbena mjesta, a ove godine na višestruko većem prostoru u novoj dvorani uz Dravu imamo više od stotinu izlagača koji zastupaju više 200 različitih proizvodnih marki', istaknuo je prigodom otvaranja Borislav Šimenc, direktor Sajma koji i ove godine ima niz popratnih sadržaja, od predavanja o lovu i ribolovu, promocija knjiga do velike izložbe gljiva.

Predsjednik Hrvatskog športsko ribolovnog saveza Vladimir Sever izrazio je želju da ova manifestacija u interesu lovstva i ribolovstva preraste u još veće događanje, dok se predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak osvrnuo na odnose s njemačkim lovačkim savezom s kojim je na sajmu i potpisan Sporazum o suradnji.

'Do domovinskog rata najčešći gosti u našim lovištima bili su Nijemci. Rat je učinio svoje, zagađenost je bila velika i to je udaljilo lovačku klijentelu od nas. Ovaj sporazum podrazumijeva i zajedničke nastupe prema trećim stranama te oglašavanje naše lovno turističke ponude kroz njihov matični mjesečnik. Ovo je jedan maleni korak koji će zasigurno rezultirati velikim ekonomskim uspjesima', kazao je Dečak prigodom potpisivanja Sporazuma s njemačkim kolegom Jochenom Borchertom

Otvarajući Sajam, ravnatelj Uprave za lovstvo u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Robert Laginja istaknuo je 'zadovoljstvo organizacijom sajma i što je i u aktualnim prilikama privukao izlagače'.

Povodom 15 godina Sajma podijeljena su priznanja pojedincima zaslužnim za utemeljenje Sajma te suorganizatorima, Hrvatskom športskom ribolovnom savezu, Hrvatskom lovačkom savezu i TZ Varaždinske županije, kao i izlagačima koji su na Sajmu prisutni svake, pa i ove, godine: Ateljeu Albert, Hrvatskim šumama, M-90, Maestralpromu, TZ Koprivničko-križevačke županije i bjelovarskom Čvoru.