BORBA U VINIŠĆU

Oblijepio mjesto slikama večere općinskih čelnika

10.03.2009 u 17:58

Bionic
Reading

Ivica Anđelić, vlasnik marine Mirna vala u Vinišću, proteklog je vikenda po cijeloj općini polijepio tisuću plakata na kojima su općinski čelnici na večeri

Ogorčen na općinsku vlast jer njegova marina Mirna vala u Vinišću u koju je uložio dva milijuna eura nije uvrštena u prostorni plan općine Marina, zbog čega je, kaže, već četiri i pol godine ne može legalizirati, Ivica Anđelić proteklog vikenda imao je pune ruke posla.

Na području cijele općine nalijepio je, kaže, tisuću plakata s večere općinskih čelnika i predstavnika zagrebačke tvrtke Arheo izrađivača plana, i to, ističe, kao dokaz, da građani vide da općinari igraju prljavu igru s izrađivačima plana te sebi i nekima pogoduju glede parcela, a neke, među kojima je i on, kažnjavaju.

Usto, građanima se obratio popratnim tekstom u kojemu je naveo cijeli meni koji su pojeli, od bifteka do lubina, komarče, škampa, palačinka, rožade s ukupnom cijenom od 2.325 kuna. Uz imena nazočnih općinskih čelnika Ljube Neveščanina, Branimira Vidovića i Ante Jakusa ispisao je njihove grijehe, a dotakao se i svoje 'rak rane' Ivana Najeva, lokalnog političkog moćnika, povezavši ga s Vidovićem u tzv. poslu desetljeća.

Riječ je o otkupu poljoprivrednog zemljišta u Sevidu koje je u prostornom planu prenamijenjeno u građevinsko, za što su, tvrdi Anđelić, općinski čelnici bogato nagrađeni provizijama. Postavio je građanima i pitanje tjedna i mjeseca: Zašto uspješni ljudi Ivan Najev, Branimir Vidović, Milivoj Vranješ, Ante Jakus i Ljubo Neveščanin svoje tvrtke i kućanstva vode uspješno, a općinu s gubitkom od 25 milijuna kuna? Anđelić tvrdi da za sve prozivke ima stopostotne dokaze.

Prije mjesec dana pozvao je, veli, Uskok i Državno odvjetništvo da pročešljaju općinsko poslovanje te Najevljeve i Vidovićeve račune, kao i njega, 'bespravnog graditelja', kako ga Općina naziva. 'Mirna vala jedina je tvrtka u Hrvatskoj nad kojom se četiri godine vodio stečajni postupak. Promijenjena su dva stečajna upravitelja, a nijedan nije ušao u posjed. Radi na crno četiri godine, o čemu sam obavijestio sve nadležne i nitko ne reagira', zaključio je Anđelić za Slobodnu Dalmaciju.