VJETAR U LEĐA

Objavljen natječaj za atraktivan poslijediplomski studij 'Priprema i provedba EU projekata'

09.09.2019 u 12:41

Bionic
Reading

Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaj za upis na interdisciplinarni poslijediplomski studij 'Priprema i provedba EU projekata' u trajanju od dva semestra, s rokom prijave do 1. listopada. Upisuje se već peta generacija polaznika ovog studija koji obrazuje i osposobljava za kvalitetnu pripremu te učinkovitu i djelotvornu provedbu razvojnih projekata i strategija financiranih sredstvima Europske unije, kao i drugih međunarodnih i nacionalnih izvora

Predavači na studiju 'Priprema i provedba EU projekata' su profesori i znanstvenici iz Hrvatske i inozemstva, te stručnjaci iz ministarstava, ključnih javnih agencija, regionalnih razvojnih agencija, akademske zajednice, gospodarstva, financijskih institucija i dr.

Studij izvode Pravni fakultet, Ekonomski fakultet, Građevinski fakultet, Agronomski fakultet te Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) iz Zagreba.

Školarina iznosi 26 tisuća kuna i može se otplaćivati na rate, a predviđena je i jedna stipendija za polaznike s potpomognutih područja, sukladno Zakonu o regionalnom razvoju RH (čl. 36).

Na studij se mogu upisati pristupnici koji su stekli diplomu sveučilišnog četverogodišnjeg dodiplomskog studija ili diplomu magistra struke te koji aktivno znaju engleski jezik.

Prema službenim informacijama, na studiju će se obrazovati i osposobljavati zaposlenici iz gospodarstva, tijela državne uprave, jedinica lokalne i regionalne samouprave, javnih poduzeća, organizacija civilnog društva, konzultanti te nezaposleni visoko obrazovani građani koji će pohađanjem ovog studija izgraditi svoje kompetencije te na tržištu postati konkurentnija radna snaga.

Kao ključni elementi inovativnosti studijskog programa navode se:

  • Konkretna i upotrebljiva primjena stečenih znanja i vještina
  • Interdisciplinarna struktura programa, s posebnim naglaskom na široj razvojnoj problematici i holističkom sagledavanju razvoja, tj. na integriranom pristupu koji istovremeno uvažava gospodarske, socijalne, kulturne, okolišne i druge čimbenike razvoja
  • Učenje iz najbolje europske i hrvatske prakse u pripremi i provedbi razvojnih projekata i programa, značajnih za pokretanje razvoja u Hrvatskoj
  • Interaktivan timski rad, konzultativno-instruktivna nastava i kontinuirano mentorstvo svakog polaznika; umrežavanje polaznika
  • Organizacija okruglih stolova, rasprava, tematskih nacionalnih i regionalnih konferencija
  • Studijsko putovanje u inozemstvo.

Završetkom studija stječe se 60 ECTS bodova i akademski naziv sveučilišni specijalist za EU projekte. Rok za prijavu je 1. listopada, a broj polaznika nije ograničen.

Više informacija o studiju možete naći ovdje.