KORISTILA PRIVATNU E-POŠTU

Obitelji Amerikanaca ubijenih u Bengaziju tuže Clinton

09.08.2016 u 20:16

Bionic
Reading

Roditelji dvojice Amerikanaca ubijenih u napadu u libijskom gradu Bengaziju 2012. tuže demkratsku predsjedničku kandidatkinju Hillary Clinton, prenosi u utorak BBC.

Tužbu protiv Clinton podnijeli su Patricia Amith i Charles Woods, roditelji poginulih Seana Smitha i Tyronea Woodsa. U tužbi se navodi da je njihovoj smrti pridonijelo to što je bivša državna tajnica na dužnosti koristila privatnu elektroničku poštu. Roditelji je također optužuju da ih je klevetala u medijima, navodi BBC.

Islamski militanti napali su 2012., kada je Clinton bila državna tajnica, američki konzulat u Bengaziju i ubili četvoro Amerikanaca, uključujući veleposlanika Chrisa Stevensa. Iako je kongresni odbor ranije ove godine oslobodio Clinton svake krivnje, to pitanje i dalje prati njezinu predsjedničku kampanju.

'I dok nitko ne može ni zamisliti bol koju osjećaju obitelji hrabrih Amerikanaca poginulih u Bengaziju, bilo je devet različitih istraga napada i nijedna od njih nije pronašla nikakve dokaze da je gospođa Clinton učinila bilo što krivo', izjavio je glasnogovornik njezine kampanje Nick Merrill.414146 ,233139,215652 ,214500