smirivanje vremena

Obilne kiše potopile Istru; u Rovinju palo najviše

01.09.2020 u 09:50

Bionic
Reading

Obilna kiša praćena vjetrom sručila se na jugozapadu Istre u posljednja 24 sata, što je donijelo osjetno hladnije vrijeme a dojam hladnoće pojačava umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, izvijestili su u utorak iz istarskog meteo portala Istramet

Prema podatcima s njihovih meteoroloških postaja, tijekom ponedjeljka najviše kiše palo je u Rovinju i to čak 99 mm, zatim u Peroju (89 mm), Puli (80 mm), Marčani (77 mm), Labinu (68 mm) i Pazinu (53 mm).

"Najobilnije količine izmjerile su postaje na jugu i jugozapadu Istre gdje su se jači oblačni sustavi najdulje zadržavali, no intenzivnija grmljavina je izostala. Prema sjeveru poluotoka i riječkom području zahvaljujući utjecaju bure, kiše je bilo u manjim količinama. Tako je primjerice u Poreču palo 29 mm, a u Umagu 21 mm", naveli su iz Istrameta.

Dodaju da se tijekom današnjeg dana očekuje postupno smirivanje vremena uz kidanje naoblake i dulja sunčana razdoblja.

Zapovjednik pulske javne vatrogasne postrojbe Ivica Rojnić potvrdio je jutros da pulski vatrogasci nisu imali ni jednu intervenciju na terenu zbog meteo situacije.

Iz Policijske uprave istarske također javljaju da usprkos jakoj kiši problema nije bilo ni u prometu.

"Dogodilo se par nesreća ali bez težih posljedica a zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta nisu zabilježena nikakva oštećenja" rekla je policijska službenica za odnose s javnošću Suzana Sokač.