NEVRIJEME U SREDIŠNJOJ HRVATSKOJ

Obilna kiša s tučom izazvala poplave u obiteljskim kućama

02.06.2011 u 07:32

Bionic
Reading

U olujnom nevremenu koje je jučer popodne i navečer zahvatilo kontinentalni dio Hrvatske, u Slatini, Osijeku, Požegi i Varaždinu jak vjetar srušio je nekoliko stabla, od kojih su neka pala na električne žice pa su dijelovi Varaždina i Slatine nakratko ostali bez električne struje, a obilna kiša praćena tučom uzrokovala je i više poplava u obiteljskim kućama, izvijestili su iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS)

Po izvješćima DUZS-ovih županijskih centara, u Požegi je zbog jakog grmljavinskog nevremena i tuče veličine zrna graška djelovala protugradna obrana ispalivši šest raketa, dok su vatrogasci intervenirali na ispumpavanju podruma u četiri obiteljske kuće. Od udara groma polomljen je jedan električni stup te su stanovnici sjeverozapadnog dijela Požeštine i zapadnog dijela Požege dva sata bili bez struje.

U Osijeku je stablo palo preko električnih žica, što su vatrogasci otklonili, a intervencije su bile potrebne i u Slatini gdje je stablo palo na obiteljsku kuću, a zbog obilnih kiša voda se prelijevala iz kanalizacije. Zbog poplavljenih kanala u Varaždinu je zatvoren podvožnjak u Koprivničkoj ulici, u olujnom nevremenu porušeno je i nekoliko električnih stupova pa su dvije varaždinske ulice ostale bez struje.

Kod Svete Nedjelje, u Strmcu, grom je udario u jednu kuću, a olujnog nevremena praćenog jakom kišom, tučom te grmljavinom bilo je i u drugim dijelovima Hrvatske.