MIMOHOD TIMOVA

Obilježen Dan civilne zaštite

03.03.2012 u 12:38

Bionic
Reading

Dan civilne zaštite obilježen je danas na Trgu bana Jelačića svečanim postrojavanjem i mimohodom članova koje sudjeluju u spašavanju

Svečano su postrojeni pripadnici civilne zaštite opće namjene gradskih četvrti Grada Zagreba, članovi Zapovjedništva civilne zaštite i Interventne specijalističke postrojbe, a koliko je njihovo sudjelovanje važno u hitnim situacijama istaknula je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. ‘To su brižni i hrabri ljudi koji pomažu u hitnim situacijama i poručuju Zagrepčanima: Mi smo stalno i uvijek uz vas’, kazala je dogradonačelnica Pavičić Vukičević.

Pripadnike je pozdravio i na njihovo značenje ukazao i načelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Pavle Kalinić. ‘U slučaju potrebe vi ste prvi na terenu koji ćete pomoći onima u nevoljI’, - kazao je Kalinić.

Dan civilne zaštite obilježen je i prezentacijom sustava zaštite spašavanja na glavnom zagrebačkom trgu. Prezentirane su najnovije tehnologije, oprema i inovatorska rješenja, a za sve zainteresirane građane organizirano je besplatno mjerenje tlaka i razine šećera u krvi.