lakoća življenja

Obilazila gostionice i širila koronavirus, državno odvjetništvo pokrenulo istragu: 'Ova lakomislenost mora imati posljedice'

14.09.2020 u 18:16

Bionic
Reading

Nakon naglog izbijanja zaraze koronavirusom u Garmisch-Partenkirchenu, državno odvjetništvo u Muenchenu je u ponedjeljak povelo istragu protiv žene za koju se sumnja da je usprkos tome što je zaražena obilazila ugostiteljske objekte u gradu i tako proširila zarazu.

'Sumnjamo u svjesnu povredu pravila o samoizolaciji', rekla je viša državna odvjetnica u Muenchenu Andrea Mayer i dodala kako je istraga provedena zbog sumnje u kazneno djelo nanošenja lakših tjelesnih ozljeda iz nehaja.

Amerikanka (26), koja živi u Garmisch-Partenkirchenu je unatoč jasnim simptomima covida-19, obilazila ugostiteljske objekte pri čemu je zarazila, kako je priopćeno, više osoba.

Slučaj je komentirao i bavarski premijer Markus Soeder koji govori o 'oglednom primjeru nerazumnosti'.

'Ova lakomislenost mora imati posljedice', rekao je Soeder nakon sjednice bavarske vlade u ponedjeljak.

Osumnjičena je nakon testa na koronavirus trebala biti u karanteni. U Bavarskoj su u slučaju povrede pravila samoizolacije predviđene kazne do 2.000 eura.

Žena je zaposlena u hotelu za pripadnike američke vojske. Hotel je nakon što su još dva zaposlenika pozitivna na koronavirus, zatvoren na dva tjedna.

U Garmisch-Partenkirchenu je posljednji tjedan dana zabilježeno 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom.