BLISKA LINIĆEVA SURADNICA

Obersnel suspendirao Željku Marković

Bionic
Reading

Ravnateljica Direkcije za poslovne objekte u riječkoj Gradskoj upravi Željka Marković suspendirana je do završetka i pravomoćnosti sudskog postupka koji se vodi protiv nje zbog optužbe da je počinila kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti i primanja mita, potvrđeno je danas iz grada Rijeke

Željka Marković suspendirana je pošto je nedavno potvrđena USKOK-ova optužnica, koja je postala pravomoćna. Optužnica je tereti da je zlorabila položaj i od stranaka primila mito kako bi im pogodovala.

Bila je uhićena s još dvjema službenicama Državnog inspektorata u lipnju prošle godine, a nedugo zatim puštena je na slobodu te je, do potvrde optužnice, nastavila raditi poslove ravnateljice Direkcije za poslovne objekte u riječkoj Geradskoj upravi.

Osim njih, za zloporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita optužena su još dvojica djelatnika Državnog inspektorata te jedan riječki umjetnik.

Nakon što je USKOK-ova optužnica postala pravomoćna riječki gradonačelnik Vojko Obersnel suspendirao je Marković, piše Novi list: 'U skladu za Zakonom o lokalnim službenicima i namještenicima iz službe je udaljena Željka Marković. Mi optužnicu nismo dobili ali nam je bila dovoljna informacija da je optužnica pravomoćna. Željka Marković udaljena je iz službe odnosno suspendirana je do pravomoćnog okončanja sudskog postupka. Odluku o suspenziji donijeta je u suradnji s njenom nadređenom pročelnicom Irenom Miličević', potvrdio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.