TRAŽI ISPRIKU I OD KARAMARKA

Obersnel Kosorici: Naftalin je otrovan i opasan. Pogotovo za moljce

Bionic
Reading

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel prihvatio je savjet Jadranke Kosor oko slučaja riječkih Tržnica pa se obratio Tomislavu Karamarku uputivši mu otvoreno pismo u kojem je od njega zatražio ispriku zbog prozivke u vezi sa spomenutim slučajem, ali je i sam udijelio savjet predsjednici HDZ-a

'Kako vidim da je premijerka posegnula u naftalin po završene i odavno apsolvirane 'slučajeve' želim ovom prilikom izraziti i svoju bojazan vezanu uz tehničku premijerku Kosor jer sam na Wikipediji čitao da je naftalin stvarno otrovan i opasan. Pogotovo za moljce', primijetio je Obersnel u svojem otvorenom pismu u kojem se, između ostalog, referira i na Kosoričine prozivke oko opraštanja duga suprugu Romane Jerković, piše Novi list.

Premda je riječki gradonačelnik poručio da mu se priča u vezi s kaznenom prijavom za Tržnice i njezinim odbacivanjem već pomalo gadi, istaknuo je da nije htio razočarati tehničku premijerku pa je napisao otvoreno pismo tehničkom ministru, koje je podijelio i novinarima na današnjoj redovitoj konferenciji za novinstvo.

Obersnel je uputio otvoreno pismo Karamarku u kojemu navodi da je ispriku zbog nazivanja slučaja tržnice aferom, u prvom navratu zatražio od Kosor ili od Karamarka, na što je ona u izjavi medijima navela da nije bilo riječi o prozivkama, nego da je policija obavila svoj posao te da se Obersnel treba obratiti policiji da 'vidi o čemu je riječ'.

I obratio se tako on policiji pa je upitao Karamarka zbog čega je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec u televizijskoj emisiji čitao i komentirao elemente kaznene prijave u vezi s tim slučajem navodeći da je to isto učinio i Karamarko, a to je suprotno zakonu o policiji koji govori o obvezi čuvanja takvih podataka te je riječ o teškoj povrjedi službene dužnosti.

Između ostalog, Obersnel je reagirao na Borovčevu izjavu da su policijska istraga i kaznena prijava 'rezultat višegodišnjega kontinuiranog rada policijskih istražitelja i nadležnog državnog odvjetnika na tom slučaju te u nastavku zatražio objašnjenje zašto je u tom slučaju zaobiđena činjenica da 'Tržnice Rijeka' mogu obavljati djelatnost i na prostorima koji nisu u vlasništvu grada Rijeke. Kao i zbog čega je zanemareno stajalište Vrhovnog suda da za ugovore sklopljene prije 1996. nije postojala obveza provedbe javnog natječaja, a to su bili elementi policijske kaznene prijave.

Komentirao je i izjavu Kosor da odbacivanje kaznene prijave u tom slučaju dokazuje da DORH ne ovisi o HDZ-u navevši da ga zanima bi li moguće podizanje optužnice protiv njega značilo da DORH ovisi o HDZ-u. Također, Obersnel je Kosor upozorio kroz otvoreno pismo i da je opraštanje duga suprugu Romane Jerković 'apsolviran slučaj iz naftalina jer je ta priča stara više od pet godina, odavno zaključena i uopće se ne radi o 'opraštanju duga te zaključio: 'Kako vidim da je premijerka posegnula u naftalin po završene i odavno apsolvirane 'slučajeve', želim ovom prilikom izraziti i svoju bojazan vezanu uz tehničku premijerku Kosor, jer sam na Wikipediji čitao da je naftalin stvarno otrovan i opasan. Pogotovo za moljce', piše Novi list