HDZ-OV JOSIP BORIĆ

'Obersnel je zabrinut da mu Jovanović ne uzme mjesto'

17.05.2011 u 21:36

Bionic
Reading

Odmah po završetku konferencije za novinare riječkih SDP-ovaca, HDZ-ovci su poslali pozive novinarima za svoju konferenciju. Josip Borić i Vesna Buterin smatraju da svoje stavove moraju tako brzo iznositi kako oni SDP-ovi ne bi poprimili oblike istine te su poručili da se neće umoriti

Većinu tvrdnji koje su iznijeli SDP-ovci Borić je, po godinama i ludorijama koje mladi čine i izgovore, usporedio s norijadom koja se danas održava u Hrvatskoj, a primijetio je i da se četvorici gotovo uvijek prisutnih, koje je nazvao 'jahačima apokalipse', pridružio i peti - gradonačelnik Vojko Obersnel.

'Kako je Željko Jovanović pomalo preuzeo SDP, valjda se i gradonačelnik zabrinuo da se to ne dogodi u Rijeci pa je došao biti blizu da se međusobno kontroliraju', izjavio je Borić i počeo nabrajati ulaganja Vlade u Primorsko-goransku županiju.

S tim je nastavila i Vesna Buterin istaknuvši da je za spas 3. maja zaslužna jedino Vlada.

‘A što je SDP konkretno učinio za 3. maj? Kada su obnašali vlast u državi, onda su štitili Vrhovnika, a ne Viktor Lenac, štitili su svoga stranačkog tajkuna, a ne radnike i brodogradilište. Brodogradilištima su oduzeli imovinu pa je 3. maj ostao bez 600.000 kvadratnih metara zemljišta na Krku i bez zemljišta u Mučićima. Gradonačelnik je samo na ime duga komunalne naknade 3. maju oduzeo sportsku dvoranu’, rekla je Buterin.

Na pitanje kako komentira poteze gradske vlasti da se 3. maju prolongira naknada duga za komunalnu naknadu u iznosu od deset milijuna kuna, kao i otpis šest milijuna kuna duga, Buterin odgovara da to nije dosta jer je gradonačelnik mogao napraviti više.

Upitana hoće li kao saborska zastupnica tražiti da Ministarstvo financija vrati 11 milijuna kuna prisilno naplaćenih od Tvornice motora i dizalica u 3. maju, Buterin je odgovorila da nema informaciju o tom podatku.