restart koalicija

Obersnel: Birači bi morali jasno znati svjetonazor kandidata

  • I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 25.06.2020 12:00
  • Objavljeno 25.06.2020 u 12:00
Bionic
Reading

Vojko Obersnel, kandidat na listi Restart koalicije za 6. izbornu jedinicu, u četvrtak je u Rijeci ustvrdio kako bi birači morali jasno znati kojeg su svjetonazora kandidati i za koju se ideologiju zalažu

Vojko Obersnel (SDP), 13. na kandidacijskoj listi, na konferenciji za novinare je rekao da je svjetonazor izuzetno važan, iako se u posljednje vrijeme u političkom svijetu nastoji ne govoriti o tim pitanjima, uz tvrdnje kako su mnogo bitnija gospodarske i druge teme.

Desnica vodi u civilizacijski mrak

'Već duže vrijeme Hrvatska odlazi u desnom smjeru. Ta struja još ne prevladava, ali je desnica glasna i raste, a svaka od političkih opcija desnice vodi u ideološku prošlosti i civilizacijski mrak', ustvrdio je.

'Nema sumnje', dodao je, 'da je Domovinski pokret Miroslava Škore ekstremna desnica, Most nije nikakav treći put nego se svstavao krajnje desno, što se vidi po njihovim istupima i kandidatima na prvim mjestima lista a HDZ pokušava glumiti reformiranu demokršćansku stranku, ali im to ne uspijeva'.

Kazao je da mu je jedan od motiva za ulazak na listu za Hrvatski sabor bila želja da bude zastupnik modernih i civiliziranih građana, a to je, kako je ustvrdio, nemoguće neki put ostvarivati samo s lokalne razine.

Grbin i Jovanović: Provest ćemo reformu pravosuđa i zdravstvenog sustava

14. na listi Peđa Grbin (SDP) kazao je da je Restart koalicija, po dolasku na vlast, spremna provesti pravu reformu pravosuđa, uključujući promjenu Ovršnog zakona, način izbora sudaca, uvođenje boljeg praćenje njihova napredovanja i edukacije te javnu objavu svih presuda.

Željko Jovanović (SDP), 10. na listi, istaknuo je da se bore za pravedno i solidarno društvo jer, kako je rekao, sad vlada nesigurnost, nepravda i nejednakost, za što su odgovorni HDZ i Vlada Andreja Plenkovića.

'Nikad se nije izdvajalo više novca za zdravstveni sustav, a liste čekanja u sve dulje i ishodi liječenja među najlošijima u Europi. To je rezultat neorganiziranosti zdravstvenog sustava', zaključio je Jovanović.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal