UMIROVLJENICI NA METI PREVARANATA

Obećali mu ortopedsko pomagalo - dobio narukvicu

27.01.2010 u 13:39

Bionic
Reading

Penzioneri su posljednjih mjeseci postali pravi magnet za prevarante svih vrsta, pa tako i one koji prodaju magnetni nakit kao medicinsko pomagalo. Novi slučaj prevare skupo je stajao 81-godišnjeg starca iz Bjelovara kojemu je, očito uhodani, dvojac lažnih liječnika obećao ortopedsko pomagalo za bolesnu suprugu, no umjesto toga prevarantima je platio čak nekoliko tisuća kuna za najobičniju magnetnu narukvicu i ogrlicu

Prije nekoliko dana, 81-godišnjaka je nazvala nepoznata ženska osoba koja mu se predstavila kao liječnica liječničke komisije. Rekla je da izvršila uvid u liječnički karton njegove supruge, koja inače boluje od teške bolesti te da u suradnji s njezinim ortopedom na ponudu ima pomagala koja značajno pomažu u borbi s tom bolešću. Da bi sve bilo potpuno uvjerljivo, nakon lažne liječnice, starca je nazvao i nepoznati muškarac koji mu se predstavio kao ortoped njegove supruge.

Ne sluteći prevaru, a u želji da pomogne teško bolesnoj supruzi, 81-godišnjak je s lažnim ortopedom dogovorio cijenu pomagala te vrijeme i mjesto njegova preuzimanja. Na dogovorenom mjestu u Bjelovaru, 22. siječnja, starac je nepoznatoj ženskoj osobi predao nekoliko tisuća kuna, za što mu je ona u zamjenu dala najobičniju magnetnu narukvicu i ogrlicu. Starac je ubrzo shvatio da je prevaren te je jučer sam došao u Policijsku postaju Bjelovar gdje je cijelu priču ispričao policajcima koji nastavljaju intenzivnu potragu za prevarantima.