SMAKNUĆE U LIBIJI

Obdukcija: Gadafiju presudio metak u želudac

21.10.2011 u 12:40

Bionic
Reading

Moamer Gadafi smrtno je ranjen metkom u želudac nakon što je uhvaćen, izjavio je za televiziju Al-Arabiju liječnik koji je pregledao njegovo tijelo

Moamer Gadafi (69) ubijen je u četvrtak nakon što su ga uhvatili libijski borci u njegovom rodnom gradu Sirtu. 'Gadafi je uhvaćen živ, ali je kasnije ubijen. Postoji metak koji je primaran uzrok smrti, metak koji mu je probio utrobu', rekao je liječnik. 'Dobio je još jedan metak koji je prošao kroz njegovu glavu, ušao i izašao', dodao je.

Ranije je premijer Mahmud Džibril, čitajući izvješće o Gadafijevoj smrti, rekao da on prilikom zarobljavanja nije pružao otpor, da je bio ranjen u ruku te da je ukrcan u kamion koji ga je trebao odvesti u bolnicu, a koji se našao usred razmjene vatre.

Tika, koji je također pregledao mrtvo tijelo Gadafijevog sina Motasima, rekao je da je on umro poslije oca. 'Motasim je imao veliku povredu, veliki otvor točno ispod vrata. Imao je i tri ozljede na leđima i na stražnjem dijelu nogu. Također i jedan šrapnel u nozi, ali star nekoliko dana. Stanje njegove krvi ukazuje na to da je ubijen poslije Gadafija', rekao je liječnik.

Izjavio je također da nije vidio tijelo drugog Gadafijeva sina, Saifa al-Islama, za kojeg kruže proturječna izvješća. Po različitim izvorima, govorilo se da je i on jučer ubijen u Sirtu, odnosno da je ranjen i zarobljen, pa do toga da je pobjegao. Nijedna od tih informacija nema neovisnu potvrdu.