STRAVA U VRBOVSKOM

Obavljena obdukcija nad supružnicima Rožman

23.12.2012 u 16:09

Bionic
Reading

Obdukcija nad tijelima supružnika Rožman iz Vrbovskog, Božene i Zdenka koji je suprugu jučer usmrtio vatrenim oružjem, pokušao i punicu, a zatim presudio sebi, obavljena je jutros u karlovačkoj Općoj bolnici, no rezultati će biti poznati sutra

O stravičnom događaju koji se jučer ranom zorom zbio u stanu obitelji Rožman na adresi Ivana Gorana Kovačića 84 u Vrbovskom, ne prestaje se pričati. Gorani su potreseni i suosjećaju s dvijema kćerima koje su tijekom jučerašnjeg dana ostale bez oba roditelja.

Prvi pucanj iz vatrenog oružja u stanu te obitelji čuo se prije sedam sati, uslijedio je i drugi. Zdenko Rožman (58) pucao je u svoju 12 godina mlađu suprugu Boženu te punicu Antoniju (70). Božena je na mjestu izdahnula, dok je njezina majka s prostrijelnom ranom na glavi i vratu prevezena u ogulinsku bolnicu.

U kući strave odmah je započeo policijski očevid, kao i potraga za suprugom preminule. Mjestom je krenulo prepričavanje kako je Zdenko nakon počinjenog zločina otišao da prijateljice njegove supruge i doveo je pred nju mrtvu te da je s njom otišao i do jednog kafića tragajući za dečkom mlađe kćeri kako bi i njemu oduzeo život.

Motivi Zdenkova poteza nisu poznati, a pitanje je hoće li ikada i biti jer njegovo je tijelo nekoliko sati kasnije pronađeno u obližnjem šumskom predjelu Kamačnik. 'Sumnjamo da je počinio suicid, no motivi se još utvrđuju kriminalističkim istraživanjem', rekao nam je danas Mladen Krajačić, zamjenik županijske državne odvjetnice ŽDO-a iz Karlovca koji je rukovodio očevidom te dodao da će pismeno izvješće naloženih obdukcija nad tijelima supružnika dobiti sutra.

I Policijska uprava primorsko-goranska, čiji su službenici jučer dovršili očevid u kući Rožmanovih i šumi, nalaze obdukcija očekuje sutra.
Stanje preživjele Zdenkove punice i dalje je teško. Ona se nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Rijeka na Sušaku, gdje je jučer dovezena iz ogulinske bolnice i u životnoj je opasnosti.