JOSIPOVIĆ ČESTITAO PREGOVARAČIMA S EU

'Obavljen je odličan posao, očekujem da se trijumfalno odradi i referendum'

15.12.2011 u 20:26

Bionic
Reading

Uz čestitke za 'odlično obavljen posao' hrvatski predsjednik Ivo Josipović poželio je svim sudionicima hrvatskih pregovora s Europskom unijom da 'trijumfalno odrade i referendum', kako bi Hrvatska polovicom 2013. ušla u EU

Josipović je u četvrtak priredio primanje za članove pregovaračke skupine i sve ostale stručnjake koji su bili uključeni u proces pregovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji.

Nakon uspješno završenih pregovora, Hrvatska je 9. prosinca potpisala pristupni sporazum koji moraju ratificirati parlamenti 27 zemalja članica. Prije toga u Hrvatskoj će se održati referendum, kako bi Hrvatska u Uniju ušla 1. srpnja 2013.

'Čestitam vam za odlično obavljen posao', i želim 'da trijumfalno odradimo referendum' te da 'brzo odradimo ratifikacijski proces' kako bi Hrvatska '1. srpnja 2013. ušla u EU', rekao je Josipović.

Po njegovim riječima, Hrvatska je približavanjem EU postala 'bolja i kvalitetnija država i bolje i kvalitetnije društvo'.

'EU je mogućnost za sve nas', rekao je i naglasio da 'Hrvatska treba iskoristiti tu priliku'.

Hrvatska premijerka na odlasku Jadranka Kosor priredila je u srijedu primanje u Banskim dvorima za sve koji su bili uključeni u proces pregovora za pristupanje Hrvatske EU-u.