IVO JOSIPOVIĆ

'Obamina inicijativa jasno je na tragu moje nove pravednosti'

19.09.2011 u 14:31

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik je uoči nastupa pred Općom skupštinom OUN-a izjavio za Večernji list kako je Obamin program 'jasno na tragu njegovih vlastitih ideja nove pravednosti'

'U vrijeme održavanja Opće skupštine predsjednik Obama lansirat će inicijativu pod nazivom 'Open Government Partnership', u čemu je Hrvatska  već aktivna. Riječ je o procesima koji su u RH već počeli u sklopu pristupanja EU. Koncept otvorene vlade znači prije svega veću participaciju građana u procesu upravljanja njihovim novcem', rekao je hrvatski predsjednik Ivo Josipović za Večernji list uoči svog odlaska na otvaranje Opće skupštine OUN-a gdje će sudjelovati na predstavljanju projekta 'Partnerstvo za otvorenu vlast' koji su pokrenuli SAD i Brazil. Tom se projektu službeno pridružila i Hrvatska.

'Da bi se postiglo učinkovitu participaciju civilnog društva i građana pojedinaca, potrebno je zakonski regulirati transparentnost djelovanja vlade. Ta je inicijativa jasno na tragu mojih vlastitih ideja nove pravednosti', izjavio je Josipović.