ČESTITKA ZA DAN DRŽAVNOSTI

Obama: Hrvati su nam trajni prijatelji

29.06.2010 u 07:43

Bionic
Reading

Američki predsjednik Barack Obama čestitao je Hrvatskoj Dan državnosti ističući pritom prijateljske odnose i trajne veze dviju zemalja, objavila je u ponedjeljak navečer Bijela kuća

'Pridružujem se Amerikancima u slanju čestitki svima koji slave hrvatski Dan državnosti. Otkako je Hrvatska proglasila neovisnost 1991, naše dvije zemlje uživale su bliske odnose i mi smo s ponosom podupirali hrvatski narod dok je zauzimao mjesto koje mu pripada u zajednici država', rekao je Obama u priopćenju koje je u ponedjeljak objavila Bijela kuća.

Američki je predsjednik kazao da uz izgradnju demokracije, 'Hrvatska nastavlja pridonositi regionalnoj i globalnoj sigurnosti'.

Zajedničko članstvo u NATO-u, SAD i Hrvatsku čini saveznicima, no 'naši odnosi čine nas prijateljima', naglasio je Barack Obama, dodajući da Amerikanci hrvatskog podrijetla 'trebaju biti ponosni na trajne veze između naših dviju zemalja'.

Dan državnosti Hrvatskoj je čestitala i američka državna tajnica Hillary Clinton, u priopćenju koje je ranije objavio State Department.