RAZGOVOR S DJEČAKOM

'Obama, hoćeš li biti moj prijatelj?'

14.08.2009 u 13:22

Bionic
Reading

Dječak iz Floride, koji je tijekom posljednje predsjedničke kampanje u SAD-u bio senzacija na internetu, konačno je objavio intervju s predsjednikom Barackom Obamom

Intervju jedanaestogodišnjeg Damona Weavera s Barackom Obamom objavljen je na YouTubeu. U razgovoru dječak pita američkog predsjednika kako treba financirati obrazovanje, kako roditelji mogu poboljšati obrazovanje djece i može li predsjednik pomoći da školski obroci budu bolji.

'Tu je puno prženih krumpirića i pizze, svake vrste hrane koja, kako znaš, nije zdrava', rekao je Obama dječaku, obećavajući da će uvesti neke promjene u meni, 'iako se to klincima možda neće svidjeti'.

Weaver je potom predložio da se školski obrok sastoji od pomfrija i manga, na što je Obama rekao da zbog zemljopisa i troškova transporta hrane ne misli da će moći dobiti mango za svaku školu u SAD-u.

Dječak je još prošle godine pokušao dobiti intervju s Obamom, zbog čega je i otišao u Washington na njegovu predsjedničku inauguraciju, no tada nije mogao prijeći barijeru sastavljenu od birokrata i službenika za sigurnost.

Weaver već ima stipendiju za državno sveučilište u saveznoj državi Georgiji, a za njega se čulo kada je prošle godine intervjuirao tadašnjeg potpredsjedničkog kandidata Joea Bidena.

Završavajući taj intervju, mališan je rekao: 'Senator Biden sada je moj prijatelj (homeboy).' Termin 'homeboy' na floridskom slengu znači 'prijatelj'.

Sada je, naravno, i predsjednika Obamu pitao hoće li biti njegov 'homeboy'. Obama je odgovorio: 'Apsolutno.'