HRVATSKA - STUP STABILNOSTI

Obama čestitao Dan državnosti Josipoviću i građanima RH

25.06.2012 u 12:23

Bionic
Reading

Američki predsjednik Barack Obama uputio je čestitku hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću i građanima Republike Hrvatske povodom Dana državnosti, priopćilo je u ponedjeljak američko veleposlanstvo

'SAD duboko cijeni svoje partnerstvo s Hrvatskom, snažnom saveznicom NATO-a i stupom stabilnosti u jugoistočnoj Europi', rekao je Obama u čestitki, u kojoj se također navodi da je SAD-u bilo veliko zadovoljstvo svjedočiti razvoju hrvatskih demokratskih institucija i širenju vladavine zakona, čime je Hrvatska 'pružila važan uzor regiji'.

'Mi cijenimo predanost Hrvatske našoj zajedničkoj misiji u Afganistanu i potporu naporima NATO-a na Kosovu. Veselimo se jačanju našeg odnosa dok se Hrvatska približava članstvu u Europskoj uniji iduće godine i učvršćuje svoje mjesto u euroatlantskoj zajednici', ističe se u čestitki.

Obama je također čestitao hrvatskom narodu na mnogim postignućima i rekao je u čestitki kako se veseli nastavku suradnje za unapređenje zajedničkih ciljeva - 'demokracije, napretka i mira na cijelom Balkanu i diljem svijeta'.