NEMA RECESIJE

Obama će u rujnu objaviti plan za pokretanje gospodarstva

18.08.2011 u 09:44

Bionic
Reading

Američki predsjednik Barack Obama u srijedu je izjavio da će u rujnu predstaviti plan za pokretanje američkog gospodarstva i naglasio da nova recesija u Americi nije vjerojatna

Obama, kojem 14 mjeseci prije predsjedničkih izbora jako pada popularnost, rekao je da će predložiti kratkoročne mjere za poticanje zapošljavanja, ali nije ulazio u pojedinosti.

'Kada se Kongres ponovno okupi u rujnu, reći ću zastupnicima da ne smijemo birati hoćemo li naše financije dovesti u red ili se koncentrirati na zapošljavanje i rast. Moramo učiniti oboje', rekao je Obama u razgovoru CBS koji će u cijelosti biti prikazan u nedjelju, a izvaci su objavljeni u srijedu navečer.

Obama je naglasio da druga recesija u SAD-u nije vjerojatna, ali je izrazio zabrinutost sporim ritmom američkog oporavka: 'Mislim da nismo u opasnosti od nove recesije, ali jesmo u opasnosti da se ne oporavljamo dovoljno brzo kako bi riješili krizu nezaposlenosti i zato moramo učiniti više.'

Dužnosnici američke administracije objavili su da se još radi na novim ekonomskim mjerama, ali su objavili da one mogu uključivati porezne olakšice i potrošnju preko građevinskih projekata.

Istraživanje Gallupa objavljeno u subotu pokazalo je da Obamu trenutačno podupire 39 posto birača, najmanje otkako je na dužnosti. Još gore, njegovu ekonomsku politiku pozitivnom smatra samo 26 posto birača.