ODGOĐEN NO CROATIA OSIGURANJA

O Vojkovićevoj sudbini odlučuje se u ponedjeljak

17.02.2010 u 18:14

Bionic
Reading

Sjednica Nadzornog odbora Croatia osiguranja, najavljena za četvrtak, 18. veljače, odgođena je za ponedjeljak, 22. veljače, objavilo je danas Croatia osiguranje, a predsjednik Nadzornog odbora tog najvećeg hrvatskog osiguravatelja Ivan Šuker danas je na Radiju 101 najavio smjenu predsjednika Uprave Croatia osiguranja Hrvoja Vojkovića

Obavještavamo da se odgađa održavanje 16. sjednice Nadzornog odbora Croatia osiguranja d.d. koje je bilo predviđeno za 18. veljače, a novi termin je 22. veljače, navodi se u obavijesti Croatia osiguranja objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

Ministar financija i predsjednik Nadzornog odbora Croatia osiguranja Ivan Šuker danas je, gostujući na Radiju 101, najavio smjenu predsjednika i člana Uprave Croatia osiguranja Hrvoja Vojkovića i Damira Mihanovića

'Što se mene osobno tiče, mislim da su, nakon ovoga svega što se događa u Croatiji, Vojković i Mihanović nanijeli veliku štetu Croatia osiguranju i mislim da su tu sankcije neophodne', rekao je Šuker.

Na dodatni upit u kojem obliku, Šuker je kratko odgovorio - 'odlaska'.

Početkom veljače Šuker je izjavio da Nadzorni odbor Croatia osiguranja ne može smijeniti predsjednika Uprave Hrvoja Vojkovića bez Vladinog prijedloga.

Sjednica Vlade ovaj bi se tjedan trebala održati u petak, 19. veljače.

Uz Vojkovića i Mihanovića, članica Uprave Croatia osiguranja je i Silvana Ivančić

Croatia osiguranje d.d. danas je objavilo i poslovne rezultate prema kojima je u prošloj godini ostvarilo bruto dobit u iznosu od 97 milijuna kuna, što je za 41,7 posto više u odnosu na 2008. godinu.

Zaračunata premija u iznosu od 3,03 milijarde kuna manja je za 6,7 posto u odnosu na 2008. godinu.