RASPRAVA O JAVNOM MEDIJU

O prijedlogu programa rada i financijskog plana HRT-a iza zatvorenih vrata

07.12.2011 u 12:13

Bionic
Reading

Predsjednik Uprave HRT-a Josip Popovac danas predstavlja prijedlog programa rada i financijskog plana javne radiotelevizije za 2012. godinu na zajedničkoj i za javnost zatvorenoj sjednici Programskog vijeća i Nadzornog odbora HRT-a

Iako je sjednica o prijedlogu programa rada i financijskog plana javne televizije i radija trebala biti otvorena za javnost i kao takva je i najavljena, jer su novinari pozvani da je poprate, predsjednica Programskog vijeća Nada Zgrabljić-Rotar predložila je da 'sjednica bude zatvorena za javnost s obzirom da je riječ o radnoj sjednici te da na njoj neće biti usvajan financijski plan, a javnost će ionako o svemu biti izvještena kad za to dođe vrijeme'. 'Plan će kao javni dokument kad bude usvojen', najavio je predsjednik Uprave HRT-a Josip Popovac, 'biti javno objavljen'.

Član PV-a Petar Lovrić upozorio je da se o poslovnom planu raspravlja na kraju i da bi možda kasnije moglo biti stvari o kojima bi se moglo razgovarati na otvorenoj sjednici, no prilikom glasovanja prijedlog da sjednica bude u potpunosti zatvorena podržali su svi članovi PV-a i NO-a HRT-a, osim predsjednice NO-a Silvije Luks, koja se dosjetila ispričati novinarima koji su primijetili da su bili pozvani na sjednicu premda se unaprijed znalo o čemu će na njoj biti riječi pa je nejasno zbog čega su uopće dobili poziv.

'Poslovni plan je nešto o čemu se raspravlja na kraju, a inače mislim da ne treba manipulirati javnošću i pozivati novinare onda kada nam odgovara da bismo rekli da smo jako dobri, a ako moramo vidjeti nekakve činjenice o nama koje također treba povremeno reći javnosti, onda zatvaramo sjednicu. U ime Nadzornoga odbora ispričavam se prisutnim novinarima', kazala je Luks, a PV-u i NO-u potom je iza zatvorenih vrata Popovac krenuo predstavljati prijedlog programa rada i financijskog plana HRT-a za iduću godinu.