BANDIĆ OPET ČEKA S OBJAVOM

O novoj stranci kada se 'stišaju fanfare'

18.01.2010 u 15:22

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj je konferenciji za novinare, govoreći o svom isključenju iz SDP-a, rekao da svatko ima pravo odabrati svoj životni i politički put te na tom tragu treba biti dostojanstven.

'O sebi što sam imao rekao sam na Sljemenu i u zagrebačkoj Skupštini te ću ponovno reći u toj skupštini', kazao je Bandić nakon otvorenja područnoga dječjeg vrtića 'En ten tini' u naselju Sopnica-Jelkovec.

Na upit kani li sa stranačkim kolegama, koji su zajedno s njim izbačeni iz SDP-a, osnovati novu stranku, Bandić je odgovorio: 'Neka se slegne magla i neka se fanfare stišaju, pa ću onda nešto više o tome reći.'

Upitan hoće li doći na inauguraciju novoga hrvatskog predsjednika Ive Josipovića Bandić je odgovorio kako je to smiješno pitanje. 'To je civilizacijski iskorak', istaknuo je. Bandić nije želio komentirati pitanje što misli o Josipoviću, dodavši da on (Josipović) još nije ni prisegnuo. 'Kad prisegne i počne vući prve poteze, onda ću komentirati', rekao je Bandić.

Na pitanje koji su prioritetni planovi u izgradnji grada u vrijeme recesije, Bandić je najavio da će se u četvrtak sastati uži kolegij s predstavnicima Zagrebačkog holdinga na kojem će se vidjeti što se od projekata može provesti. Istaknuo je da će se ono što se ne bude moglo financirati iz Zagrebačkog holdinga, financirati po načelu javno-privatnog partnerstva te da pod upitnikom neće biti kapitalni investicijski projekti jer se bez njih ne može izići iz recesije.

Na novinarski upit kako riješiti prodaju stanova u naselju Sopnica-Jelkovec, Bandić je rekao da su u to naselje smjestili 900 ljudi koji su sav život čekali 'krov nad glavom', dio onih koji su kupili stanove te one koji su iznajmili stanove. Smatra da bi se naselje moglo kompletirati do svibnja ove godine.

Pomoćnica pročelnice u gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove i imovinu Jasna Drnić-Vranić dodala je da je u tom naselju ostalo još oko 606 stanova koji će biti predmet javnog najma.