NATJEČAJ ZA LUKSUZNE INTERIJERE

O namještaju će nas Ustavni sud informirati u ožujku

24.02.2011 u 16:11

Bionic
Reading

Nakon što su mediji otkrili da je Ustavni sud raspisao javni natječaj u kojem traži luksuzan namještaj od ebanovine te da tražene specifikacije ne može zadovoljiti nijedan hrvatski proizvođač, stoga se sumnja da je natječaj namješten, oglasila se i predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec. Ona je istaknula da Ustavni sud nužno treba novi namještaj zbog povećanog obima posla te da je naložila nadležnim stručnim službama da joj do srijede, 2. ožujka 2011, podnesu cjelovito izvješće o potrebama Ustavnog suda za namještajem

Ukratko, predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec u svom priopćenju nije otkrila nijednu informaciju koja zanima medije o spornoj nabavci namještaja, koji bi prema nekim procjenama porezne obveznike mogao koštati oko pet milijuna kuna.

Od Omejec nismo doznali što je motiviralo ustavne suce da prilikom sastavljanja natječaja navode kako bi to trebao biti namještaj poput luksuznog talijanskog dizajnerskog brenda 'Giorgetti ili jednako vrijedan proizvod'.

Ako natječaj nije sastavljen da pogoduje određenom proizvođaču, postavlja se pitanje, primjerice, zašto je kao jedan od kriterija zadan materijal ebanovina te zašto su stolovi nestandardnih dimenzija... Sve su to pitanja na koja u svom reagiranju ustavna sutkinja Omejec nije odgovorila.

Iz njezinog priopćenja jedino što se može iščitati jest da je javni natječaj za nabavku namještaja i ostale opreme objavljen u Elektroničkom oglasniku javne nabave 'Narodnih novina' (broj objave: N-02-V-102869-260111, 27. 01. 2011). Također, da je isti 'raspisan zbog novih zahtjeva vezanih uz unutarnju organizaciju poslovnog prostora zgrade sa sjedištem Ustavnog suda, nastalih zbog bitnog povećanja broja ustavnosudskih predmeta. Ustavni sud je u postupku preispitivanja namjene pojedinih prostora u odnosu na stanje utvrđeno u projektnoj dokumentaciji iz 2007. godine'. A sukladno tome, istaknula je Omejec, u postupku je i preispitivanje projekta namještaja i ostale opreme za prostorije Ustavnog suda.

'U svojstvu predsjednice Ustavnog suda Republike Hrvatske, naložila sam nadležnim stručnim službama da mi do srijede, 2. ožujka 2011, podnesu cjelovito izvješće o rezultatima tih postupaka i radnjama nužnim da bi se zadovoljile novonastale potrebe vezane uz predstojeće poslovanje Ustavnog suda. O rezultatima izvješća i o radnjama koje će Ustavni sud poduzeti bit ćete obaviješteni posebnim priopćenjem za javnost koje ću dostaviti medijima u četvrtak, 3. ožujka 2011. godine', poručila je Omejec.