KARAMARKOVE NOVOSTI

O 'krađi mandata' očitovat će se i predsjednik DIP-a

24.01.2016 u 14:55

Bionic
Reading

Prvog dana na mjestu potpredsjednika hrvatske Vlade Tomislav Karamarko ozbiljno je doveo u pitanje zakonitost prošlogodišnjih parlamentarnih izbora. 'Postoji indicija, ne bih htio da me netko tuži, da smo u onoj izbornoj noći pokradeni za pet-šest mandata. Ali ispitat ćemo to', naveo je Karamarko. Udruzi GONG to je prvi takav glas, jer nije dobila nikakve dojave o krađama ili drugim teškim kršenjima izbornih pravila, javlja HRT

'Karamarko do sada nijednom nije doveo u pitanje regularnost izbora. Svatko bi trebao biti oprezan pri iznošenju ovakvih kvalifikacija, posebno ako nema dokaze. To je važno radi podizanja povjerenja građana u izborni proces', kaže Dragan Zelić iz GONG-a.

Karamarko nije objasnio gdje se i kako dogodila navodna krađa.

'To je vrlo neodgovorna izjava i loša za imidž Hrvatske. Time se potiče nepovjerenje građana u nas političare i politiku, a i ruše se demokratski standardi koje je ova zemlja doista uporno, bez obzira na to što tko mislio, gradila i dostizala', kazao je SDP-ov veteran Josip Leko

Osvrćući se na kampanju, Karamarko se požalio i na odnos medija. 'Borili smo se, a sve je bilo protiv nas. Mediji! Nevjerojatno koji je to bio pritisak, koje su to bile ambicije tih medija', rekao je.

To je tipična izjava političara koji ništa konkretno ne govori, nego šalje poruku, kaže predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković. Karamarko je, dodaje, i prije slao poruke da će novinari, kad HDZ dođe na vlast, morati biti poslušni.

'HDZ se bunio na pritiske medija kad nije bio na vlasti, počeo je pritiskati prije nego što je došao na vlast, a vidimo kakve su poruke sad', kaže Leković.

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Branko Hrvatin, kojeg je HRT potražio kako bi komentirao ove ozbiljne optužbe o krađi mandata, poručio je kako će o svemu više reći u ponedjeljak.

Iz Ureda za odnose s javnošću SDP-a priopćeno je da će u Sinju u 15 sati Zoran Milanović dati izjavu za medije 'o posljednjim zabrinjavajućim izjavama potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka'.