TOMISLAV KARAMARKO:

'O kandidatima za Europski parlament tek će se raspravljati'

19.01.2013 u 18:40

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas u Opatiji, odgovarajući na novinarsko pitanje o "očekivanjima da HDZ delegira Jadranku Kosor u Europski parlement", da mu je to "prvi glas" te da će se o tome raspravljati i da će najbolji doći na ta mjesta

Gospođa Kosor sigurno ima svoje zasluge, iskustvo u vođenju Vlade koja je završila pregovore s EU i mislim da ona i dalje treba biti na dispoziciji stranci s onim u čemu je najbolja, odgovorio je Karamarko novinarima na traženje da komentira izjavu Jadranke Kosor u intervjuu Novom listu objavljenom pod naslovom "Htjela bih biti na HDZ-ovoj listi za Europski parlament".

Jadranka Kosor je u intervjuu objavljenom danas u prilogu "Pogled", na pitanje hoće li doći do revitalizacije njene političke karijere, rekla: "Vidjet ćemo. Neki moji kolege iz EU naznačuju mi da bi zanimljivo bilo u Europskom parlamentu vidjeti bivšu premijerku koja je završila pristupne pregovore i potpisala ugovor". Na upit ima li naznaka da ju je Tomislav Karamarko spreman staviti na izbornu listu za Europski parlament, odgovorila je "Ne, naravno."

Saborska zastupnica HDZ-a Jadranka Kosor, nazočna stranačkom skupu u Opatiji, izjavila je novinarima da nikada nije rekla da želi u Europski parlament, a da joj netko to ne da, da je njena ambicija pošteno do kraja odraditi mandat u Hrvatskom saboru, a da će se o političkim planovima tek vidjeti.

"Moja ambicija je Hrvatski parlament i pošteno do kraja odraditi ovaj mandat, a o političkim planovima – vidjet ćemo", kazala je Kosor odgovarajući na novinarsko pitanje o njenim ambicijama za Europski parlament.

"Nikada nisam rekla da želim u Europski parlament, a da mi netko ne da. To ja nikada nisam izgovorila", kazala je.

Na pitanje hoće li o tome razgovarati s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom ili mu predložiti svoju kandidaturu, Kosor je odgovorila da neće, da se ne radi ni o kakvoj njenoj ambiciji i da će se vidjeti.

Navela je da se njezine izjave u današnjem Novom listu reinterpretiraju na neki način te da je ona samo rekla da su "neki njeni kolege i prijatelji iz EU u nekim razgovorima isticali da bi bilo zanimljivo vidjeti bivšu premijerku, osobu koja je pregovarala i završila pregovore te potpisala pristupni ugovor, u Europskom parlamentu."

Međutim, o tome ne razmišljam jer razgovori ni na kojoj razini još nisu pokrenuti i zato što se još uopće ne zna kad će biti raspisani izbori za Europski parlament. Kad to vrijeme dođe, onda ćemo vidjeti, kazala je Kosor te nastavila da je ona sada zastupnica u Hrvatskom saboru, redovita zastupnica koja pošteno radi svoj posao i zasluži plaću.

Dodala je još da je bitno da će HDZ kao i druge stranke nastojati da njihove liste budu one koje će odnijeti najveći postotak glasova te da su, što se tiče HDZ-a tu već potpisane neke koalicije.