'PROFESIONALNI AGITATORI'

NYPD izdao tjeralicu za parom koji snima policijsku brutalnost

10.07.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Policija iz New Yorka izdala je letak s podacima o paru koji snima policijsku brutalnost i potom svoje videozapise objavljuje na YouTubeu, a njih prenose svi važniji američki mediji. Prozvali su ih 'profesionalnim agitatorima' koji prikazuju policiju u lošem svjetlu, piše portal DNAinfo.com. Par se osjeća ugroženo jer mu je javno objavljena i kućna adresa i brojevi mobitela

'Budite na oprezu jer su navedene osobe poznate kao profesionalni agitatori', stoji na letku uz fotografije Matthewa Swayea i njegove partnerice Christine Gonzalez, uz potpis i pečat NYPD-a. Također je navedena i kućna adresa ovog para, kao i njihov broj mobitela.

Na letku također stoji kako se mole 'policijski službenici da ne daju povoda njihovoj propagandi', piše portal DNAinfo.com.

Gonzalez, koja je bila zaprepaštena kada je vidjela sebe i svog partnera na policijskom letku, brzo je snimila video plakata i objavila ga na YouTubeu.

'Tko ne zna ništa o našim snimkama, na temelju ovih policijskih letaka će misliti da se radi o kriminalcima', rekla je Gonzalez.


'Nemam što skrivati, ali činjenica da službenici znaju gdje živimo je zastrašujuća. Bojim se', dodala je Gonzalez.

Par je bio uhićen nekoliko puta prošle godine zbog građanskog neposluha, stoji u sudskim dokumentima.

'Mi sebe smatramo mirovnim aktivistima, a oni nas prikazuju kao da smo opljačkali banku', rekao je Swaye.

Gonzalez i Swaye tvrde kako ih se ovim letkom želi 'diskreditirati' i 'osramotiti' za ono što se smatra građanskim pravom, a također ih i potencijalno ugrožava jer je javno objavljena njihova kućna adresa.

Policijska brutalnost 1
Policijska brutalnost 2
Policijska brutalnost 3