PRISAVLJE TRAŽI RAVNATELJA

Novokmet i Radić u utrci za šefa HRT-a

29.08.2012 u 17:42

Bionic
Reading

Rok za prijavu na natječaj za Glavnog ravnatelja HRT-a istječe sutra u ponoć, a na stol Branka Vukšića, predsjednika saborskog Odbora za informatizaciju i medije, kako nam je potvrdio, stigle su dvije prijave

Tko će biti novi šef na Prisavlju, odlučit će većinom glasova zastupnici u Saboru, a s imenima zasad se spekulira. Poznato je da se na natječaj javio dugogodišnji novinar, urednik, a potom i glavni urednik Hrvatskog radija Duško Radić.

'Točno je da sam poslao prijavu. Nisam želio ništa skrivati, pa sam na kuverti s dokumentima napisao tko ju je poslao', kazao je Radić koji se u proteklih desetak godina javljao na različite rukovodeće funkcije u kući. Prilikom jednog od natječaja, na kojem je slovio za favorita, dogodilo mu se da nije imao kompletnu dokumentaciju. Sada, kaže, to se neće ponoviti.

Neslužbeno doznajemo da se na natječaj javio i Domagoj Novokmet, trenutačni v. d. glavnog ravnatelja koji nije želio davati nikakve službene izjave.

Među kandidatima čije se prijave očekuju danas ili do ponedjeljka, do kada bi mogle stići poštom, spominju se i ravnatelj HRT-a s kraja osamdesetih i bivši čelni čovjek Microsofta u regiji Goran Radman i Saša Runjić, vlasnik producentske kuće Fikcija.

Nije isključeno da se osim navedenih do ponedjeljka pojavi još koje ime jer mjesto šefa HRT-a oduvijek je bilo mamac ponajprije za ljude iz kuće.