pandemija

Novo žarište koronavirusa u Brodsko-posavskoj županiji

09.05.2020 u 12:36

Bionic
Reading

U Brodsko-posavskoj županiji pet je osoba novooboljelo od koronavirusa, potvrdio je Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije na izvanrednoj konferenciji za novinare u subotu

Oboljeli su iz skupine od dvadesetak radnika koji su se vratili s gradilišta u Švedskoj, prema trenutačnim pokazateljima očekuje se još novih slučajeva, potvrdio je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije Ante Cvitković. Ovoj skupini pripada i radnik kojemu je zaraza koronavirusom potvrđena u četvrtak.

"Testiranja su obavljena za još sedam-osam radnika i njihovi su nalazi negativni. Kako još nije prošlo vrijeme inkubacije za njih ćemo ponoviti testiranje. Očekujemo da će biti još pozitivnih", rekao je Cvitković ističući da slučaj s povratnicima iz Švedske potvrđuje kako je potrebno pridržavati se preporučenih mjera, a u ovakvim slučajevima i pridržavati se mjera samoizolacije. Od 15 osoba koje se još vode kao oboljele samo je jedna osoba smještena u slavonskobrodskoj bolnici i njezino je stanje stabilno, potvrdio je ravnatelj bolnice Josip Samardžić.

"Kod novooboljelih u tijeku je procjena kliničke slike. Trenutačno ne djeluju da imaju uznapredovali, odnosno jači oblik bolesti. Nakon obrade u dogovoru s epidemiološkom službom odredit će se hoće li biti hospitalizirani ili ne, zasad mislimo da neće biti potrebe", rekao je Samardžić.