PARKING NA MJESTU ZA INVALIDE

Novinarka HTV-a prijetila otkazom vozaču pauka

09.06.2011 u 13:10

Bionic
Reading

HTV-ova novinarka Odri Ribarović vozaču riječkog pauka, tvrdi on, zaprijetila je 'da će kao poznata novinarka srediti da dobije otkaz' nakon što je uklonio njezino vozilo koje je bilo nepropisno parkirano na mjestu za invalide. Ribarović tvrdi da je žrtva bila ona, piše Novi list

Ribarović, zaštitno lice popularne HTV-ove emisije 'More', policiji je za kazneno djelo prijetnje prijavio djelatnik pauka Rijeka Prometa Vitomir Dušković jer mu je, kako tvrdi, na deponiju vozila na Brajdici, revoltirana time što je paukom uklonio njezin nepropisno parkirani automobil, prijetila da će kao poznata novinarka srediti da izgubi posao. Zaštitu je također potražio i od vlastitog poslodavca Rijeka Prometa, ali i od HTV-a te Hrvatskog novinarskog društva.

'Na njezino inzistiranje tko je osoba koja joj je digla auto, javio sam se i rekao da sam ja to učinio. Kako je i dalje bila vrlo neugodna te je kazala da se ona može parkirati i na mjesto za invalide, jer je bila na novinarskom zadatku, odgovorio sam joj da bi kao poznata novinarka trebala biti primjer ostalima te da bi mene bilo sram parkirati na mjestu za invalide', ispričao je Dušković Novom listu

Dodao je da se novinarka potom obrušila na njega govoreći mu da 'ode kući soliti pamet ženi i djeci', uz razne psovke te uz prijetnju da 'u ovim kriznim vremenima od sutra ostaje bez posla'.

Ribarović s druge strane tvrdi da je prijetnji bilo, ali da je ona bila žrtva: 'Na parkiralištu na Delti je bila gužva, pa sam svoje vozilo parkirala na prostor pokraj mjesta za invalide. Kako je automobil na susjednom parkirnom mjestu bio vrlo komotno parkiran, nije mi preostalo drugo nego da parkiram na način da je moj automobil možda desetak centimetara ušao u parkirno mjesto za invalide. To sam pokušala objasniti i naplatničaru na Brajdici kada sam došla po automobil, a rekla sam i da imam plaćeno parkiranje na Delti kao novinarka HRT-a. Taj je čovjek bio vrlo pristojan, no jedan od dvojice koji su stajali iza njega počeo me vrijeđati i vikati što mi novinari sebi umišljamo, da smo nemoralni i tako redom. Na to sam se obranila da ne razgovaram s njim i da me ne vrijeđa, nego da čuva svoje radno mjesto i svoj posao', kaže Ribarović.

Naglašava da su ga njezine posljednje riječi dodatno razbjesnile te ju je počeo glasno psovati i prijetiti 'da će pronaći i nju i njezin auto koji će zapaliti' pa smatra da je Dušković zbog silnih prijetnji i uvreda shvatio da je pretjerao pa je zbog toga u strahu od otkaza izokrenuo cijelu priču.

Međutim, Duškovićev kolega Ivan Vilke, na deponiju zaposlen kao naplatničar te Darko Crnić, vozač pauka koji se također našao na deponiju u tom trenutku, potvrdili su Novom listu riječi svojeg kolege, rekavši da je Ribarović nastupila vrlo bahato, a sve je kulminiralo njezinim prijetnjama Duškoviću da će dobiti otkaz.