KAJINOV OSVRT NA MILANOVIĆA

Novinari u stožerima - pristrani ljudi režima

29.09.2009 u 13:34

Bionic
Reading

Potpredsjednik Istarskoga demokratskog foruma (IDS) i saborski zastupnik Damir Kajin ocijenio je danas na konferenciji za novinstvo u Rijeci da se 'neuobičajena nervoza' u SDP-u pokazuje tvrdnjama predsjednika te stranke Zorana Milanovića o novinarima 'udbašima'

RIJEKA - Rekao je kako je 'civilizacijski anakrono' 2009. nekoga proglašavati 'udbašem' ili 'jugounitaristom'. 'To je politički kratkovidno, a rezultat je nervoze", dodao je. 'Novinari su za neke ljevičare 'udbaši', a za desničare 'jugonostalgičari', rekao je, ističući kako bi oni koji Hrvatsku žele mijenjati željeli da novinari 'budu svoji te da ne ulaze ni u čije stožere jer ih to određuje kao pristrane i čini ih ljudima režima'.

Kajin je komentirao i 'mišljenja koja dolaze iz SDP-a, a po kojima Milan Bandić ne može biti predsjednik Republike jer je korumpiran', pri čemu se zapitao kako SDP u tome ne vidi prepreku za njegovo obnašanje gradonačelničke dužnosti.

Potpredsjednik IDS-a rekao je kako očekuje da zastupnici nacionalnih manjina napuste vladu ako se pripadnicima nacionalnih manjina ne odobri dvostruko pravo glasa.

Nacionalnim manjinama oduzeta je mogućnost glasovanja za stranačke liste samo da oni u političkim strankama koji zastupaju manjine ne bi dobili njihove glasove, ustvrdio je Kajin.