SULUDI NAPAD NA POLICIJU

Novinar u bolnici nakon napada penisom

12.05.2010 u 14:23

Bionic
Reading

Zagrebačka policija uhitila je 23-godišnjaka koji je pijan u ponedjeljak navečer spolovilom lupao po policijskom automobilu te policajki iščupao 'poveći pramen kose'

Zajedno s njim uhićen je i 24-godišnjak, koji je prijatelju pomogao u napadu na dvije policajke i policajca. Kako doznaje tportal, riječ je o novinarima portala Index i Radija 101, Ivanu Gojčeti i Bruni Periću. Njih su dvojica u većem društvu pili u dvorištu osnovne škole na zagrebačkoj Savici. Tijekom redovnog obilaska, policijski službenici htjeli su ih legitimirati, no osumnjičeni 23-godišnjak rukom je zamahnuo prema policajcu kako bi ga udario. Policijski službenik je udarac blokirao te osumnjičenog polegao na tlo, kazala je glasnogovornica PUZ-a Jelena Bikić.

Objasnila je kako je 23-godišnjak na tlu dalje nastavio pružati otpor te su policajcu u pomoć priskočile dvije kolegice kako bi mu stavili lisice. Tu je uskočio 24-godišnjak te počeo odgurivati policajca. 23-godišnjak je oslobodio jednu ruku te policajku uhvatio za kosu, pojasnila je Bikić. Potvrdila je da je 23-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede, kao i troje policijskih službenika.

Prema neslužbenim informacijama, napadač se nalazi u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj, nakon što mu je, zajedno s godinu starijim prijateljem, određen pritvor. Bikić kaže kako je pozvana Hitna pomoć odmah po dovođenju u policijsku postaju. Dvojcu je izmjereno 1,76, tj. 1,25 promila.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić potvrdio je da je istražni sudac odredio pritvor za Ivana Gojčetu i Brunu Perića u maksimalnom trajanju od mjesec dana. Tereti ih se za kazneno djelo napada na službenu osobu, a pritvor je prvenstveno određen zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Naime, za vrijeme incidenta na mjestu događaja bilo je nekoliko poznanika i prijatelja uhićenog dvojca koji će biti ispitani kao svjedoci. Nakon njihovog ispitivanja, koje bi se prema Devčićevim riječima moglo uskoro završiti, Gojčeta i Perić bit će pušteni iz pritvora.

'Ne znamo ništa još o tome i nemamo komentara', rekla je glavna urednica Indexa Andreja Hudika.