POLICIJSKE PRIJETNJE SMRĆU

Novinar Tačno.neta strahuje za život!

25.07.2012 u 16:18

Bionic
Reading

Slučaj Ljubuški postaje sve mučniji. Nakon premlaćivanja glavne urednice portala Tačno.net Štefice Galić, poslije prikazivanja filma o njezinom suprugu Neđi Galiću, prijetnji Ljubušaka koji su frustrirani jer film, osim Galićevog herojstva, razotkriva i strašne i neslavne dane njihovog grada, s brutalnim verbalnim prijetnjama suočio se novinar redakcije Tačno.net Amer Bahtijar. Njemu je, kako tvrdi, smrću (klanjem) prijetila policija

Bahtijar je mostarskoj policiji i portalu Klix.ba ispričao zastrašujuće svjedočanstvo o prijetnjama iz ureda načelnika zapadnohercegovačke policije da će ga - zaklati!

'Zovnuo sam Ured komesara policije ZHK, nakon čega su me spojili s načelnikom Policije, koji je bio ljubazan. Odjednom mi je rekao: Evo, ovaj vas treba, u međuvremenu mu je prepričavao naš razgovor. Taj netko se javio i krenuo s nečim nevjerojatnim. Psovao mi je 'Boga komunističkog', govorio mi da sam 'usrano govno iz Sarajeva' te spominjao neke noževe kojima će nas klati. Rekao mi je i sljedeću rečenicu: Tebi ćemo, malo govno, tim noževima vaditi crijeva. Tražili ste noževe, sad ćete ih vidjeti, Boga vam j... komunističkog, ne znate vi, stoko sarajevska, 'ko smo mi', ispričao je Bahtijar kolegama s portala Klix.ba te dodao da se uistinu boji da će ih poklati.

U MUP-u ZHK, piše Klix.ba, kategorično demantiraju da je bilo tko iz ove institucije na navedeni način razgovarao s Bahtijarom.

'Kolega koji je vodio razgovor, kao i prisutni svjedoci, s gnušanjem odbacuju tvrdnje novinara Bahtijara te su spremni svjedočiti da ništa od navedenog nije istinito. Novinara Bahtijara nitko nije vrijeđao niti mu je prijetio, istina je jedino da mu je kolega koji je s njim razgovarao rekao: Kako te nije sramota optuživati nas da smo fašisti, citirajući pritom riječi iz tekstova objavljenih na portalu Tačno.net', izjavio je Damir Čutura, glasnogovornik uprave policije MUP-a ZHK te dodaje da je razgovor vođen pred više svjedoka i s uključenim zvučnikom.

Zgroženi i preplašeni Bahtijar dao je izjavu u terenskoj kancelariji Federalne uprave policije u Mostaru, gdje su mu obećali sigurnost.