KOBNO PODVEZIVANJE ŽELUCA

Novinar preminuo tijekom rutinske operacije

19.12.2008 u 20:22

Bionic
Reading

Tridesetpetogodišnji novinar tjednika Lider Hrvoje Mateljić umro je danas u KB-u Sestre milosrdnice u Zagrebu za vrijeme operacije podvezivanja želuca

Podvezivanje želuca inače je rutinska operacija u liječenju debljine kojoj se podvrgava sve više ljudi jer su i istraživanja pokazala da je vrlo učinkovita u gubitku kilograma. Stoga je obitelj Hrvoja Mateljića angažirala poznatog odvjetnika Čedu Prodanovića.

Kirurg koji je operirao, prof. dr. Miroslav Bekavac-Bešlin, rekao je da je u šoku te da će se obaviti obdukcija kojom bi se trebao otkriti točan uzrok smrti mladog novinara.

'Došlo je do jakoga venskog krvarenja koje smo pokušavali zaustaviti na sve načine, tri ili čak četiri sata. Na moju veliku žalost, teško krvarenje iz venskoga spleta nismo uspjeli zaustaviti', rekao je za Večernji list prof. Bekavac-Bešlin.

'Nitko u Lideru ne može vjerovati da Hrvač, kako smo ga zvali, neće sjesti za svoj stol nakon novogodišnjih praznika. Tuga među svima nama je nemjerljiva', rekao je glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović.