skupih 10 minuta

Novigradski gradonačelnik zaradio kaznu zbog kršenja mjera samoizolacije: 'Izašao sam samo na 10 minuta'

26.03.2020 u 11:07

Bionic
Reading

Anteo Milos kaže kako smatra da nije prekršio odredbe. Smatra kako je imao pravo napustiti stan nakratko, sukladno uputama Vlade na internetskim stranicama koronavirus.hr, gdje piše da se u slučaju nužde može izaći

Novigradski gradonačelnik Anteo Milos (IDS) je u četvrtak ‘zaradio’ novčanu kaznu od 8000 kuna. Naime, sanitarni inspektori su novigradskom gradonačelniku izdali prekršajni nalog zbog kršenja naloženih mu mjera samoizolacije od strane epidemiologa. Gradonačelnik Milos je, prema dostupnim informacijama, bio jedan od 200-tinjak do sada identificiranih sudionika na nedavnom pogrebu oca poznatog istarskog vinara Morena Coronice, među kojima ima zaraženih koronavirusom, piše 24 sata.

Milos kaže kako smatra da nije prekršio odredbe. Smatra kako je imao pravo napustiti stan nakratko, sukladno uputama Vlade na internetskim stranicama koronavirus.hr, gdje piše da se u slučaju nužde može izaći.

  • +13
Murter u karanteni Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev / CROPIX

'Radi se o izlasku neposredno ispred stana u kojem živim u trajanju od 10 minuta i u cilju sprečavanja rušenja stoljetnog stabla bora i kapelice sv. Lucije. Izašao sam u papučama i pidžami i osobno pozvao komunalno redarstvo i policiju. U tih 10 minuta pridržavao sam se svih propisanih mjera ponašanja na otvorenom prostoru. Temeljem zapisnika policije sanitarna inspektorica je postupila po službenoj dužnosti i napisala prekršajni nalog na koji ću u roku od 15 dana napisati pismenu žalbu. Moja samoizolacija trajala je samo tri dana od četvrtka do subote. Događaj je bio u četvrtak ujutro, a služeni poziv HZJZ, kojim su uzeli moje podatke i dali detaljne upute bio je isti dan u popodnevnim satima. Smatram da su sve službe profesionalno odradile svoj posao. Od jučer sam nastavio normalno sa svim aktivnostima pošto nisam imao nikakve simptome bolesti. Zahvaljujem na razumijevanju jer smatram da nisam napravio ništa loše u ovoj situaciji', pojasnio je gradonačelnik Novigrada Anteo Milos.