prekinut pozitivan niz

Dvoje novozaraženih koronavirusom u Hrvatskoj: Jedan na Rabu, drugi u Zagrebu

10.06.2020 u 13:22

Bionic
Reading

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je dvoje novozaraženih koronavirusom. Riječ je o Rabljaninu koji se 17. ožujka vratio iz Austrije, preventivno je bio u samoizolaciji dva tjedna, a u utorak je, prije povratka u Austriju, gdje radi, testiran na koronavirus. Test je bio pozitivan. Drugi novozaraženi je iz Zagreba

Dvoje je novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2249, izvjestilo je Ravnateljstvo Civilne zaštite.

Oboljeli su iz Primorsko-goranske županije i Grada Zagreba. Do sada je testirano 69349 osoba, od toga 234 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je sedam osoba, a nema pacijenata na raspiratoru.

Ukupan broj ozdravljenih je 2130. Ukupan broj preminulih je 106.

  • +5
Koronavirus u svijetu Izvor: EPA / Autor: ARIS OIKONOMOU

Epidemiolozi tvrde da se što se Raba tiče najvjerojatnije radi o staroj zarazi koja se dogodila još u vrijeme dok je boravio u Austriji prije 17. ožujka. U stožeru navode i da je ta osoba cijelo vrijeme bila bez simptoma te da nije bila zarazna za okolinu, javlja Dnevnik.hr.

Iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije u srijedu su izvijestili kako je jedina preostala osoba pozitivna na COVID-19 u ponovljenom testiranju bila negativna.

Osječko-baranjska županija više nema niti jednu aktivno oboljelu osobu od novog koronavirusa, priopćili su.

U posljednja 24 sata testirano je 40 uzoraka i svi su negativni.

Prvi pozitivan nalaz na koronavirus na području Osječko-baranjske županije zabilježen je 14. ožujka, a posljednji je potvrđen 21. svibnja. Ukupno su oboljele 133 osobe, od čega je 125 ozdravilo, a osmero je zaraženih, nažalost, preminulo.

U samoizolaciji su još dvije osobe, izvijestili su iz Stožera OBŽ-a.