unutarstranački izbori

Novi šef zagrebačkog SDP-a: Jedna od prvih stvari na kojoj želim raditi je povratak trga maršala Tita

04.12.2021 u 20:03

Bionic
Reading

Viktor Gotovac je novi čelnik zagrebačkog SDP-a. Tako je odlučilo članstvo u drugom krugu unutarstranačkih izbora u subotu

Najveća SDP-ova organizacija početkom godine je raspuštena, a iz nje je izbačen veliki broj članova, uključujući i bivšeg predsjednika Gordana Marasa.

Viktor Gotovac je u drugom krugu izbora za zagrebačkog predsjednika SDP-a osvojio 696 glasova, a Matej Mišić 325, javio je HRT. U razgovoru nakon pobjede kazao je da se želi baviti politikom, a ne biti političar. Rekao je i da ne želi od politike živjeti, već živjeti uz politiku.

'Ništa neću ništa ostvarivati sam, sve će raditi SDP. Djelovat ćemo zajedno. Mi smo organizacija. Bavit ćemo se pitanjima koja su socijalne i egzistencijalne prirode za građane grada Zagreba. Bavit ćemo se i pitanjima koja su komunalne prirode da od Zagreba opet napravimo središnju urbanu cjelinu, ne samo Hrvatske, već i ovog dijela Europe. Bavit ćemo se i idejama, vrijednostima i ideologijama. Jedna od prvih stvari na kojoj želim raditi je povratak trga maršala Tita u Zagrebu i želim da jedna ulica u Zagrebu dobije ime po Aleksandri Zec. Ovih dana obilježavama tu nesretnu i tužnu obljetnicu od 30 godina. Želimo biti stranka koja nudi građanima ideje, vrijednosti i rad. Želimo pošteno raditi i učiniti ovaj grad dobar za sve naše članove, simpatizere, glasače i za sve ostale. Socijaldemokracija je inkluzivna. Socijaldemokracija nije nešto što se bavi samo sa sobom. Mi ćemo osvojiti vlast i ništa nas na tom putu neće spriječiti', rekao je Gotovac.

U utrku za preuzimanje zagrebačkog SDP-a profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu Viktor Gotovac ušao je s velikom prednošću. - Treba, prije svega, pokazati ideje, boriti se za ljude i raditi. Bez toga nema budućnosti nijedne organizacije, pa ni SDP-a. A siguran sam, nakon onog što sam vidio u ovom postupku, da SDP ima budućnost, poručio je. Njegov protukandidat bivši je potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Matej Mišić. SDP u Zagrebu, kaže, mora izgraditi novi identitet, i to u suradnji s koalicijskim partnerom Možemo!. - Očekujem da tu poziciju iskoristimo za kreiranje javnih politika koje će ići u korist građana našega grada, predugo je grad bio zapušten, 20 godina bivše gradske uprave koje nisu bile u korist građana, i vrijeme je da to promijenimo, kaže Mišić.