HNS-OVAC ZAMIJENIO HDZ-OVCA

Novi šef APN-a postao je Dragan Hristov

30.01.2020 u 11:20

Bionic
Reading

Nakon smjene Krešimira Žunića zbog kupnje POS-ovog stana, novim je šefom APN-a na današnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlade imenovan HNS-ov Dragan Hristov

Dragan Hristov posljednjih sedam mjeseci bio je zamjenik direktora u APN-ovu Odjelu za kupnju nekretnina, a u APN-u je zaposlen od 2014. godine, javlja N1.

Na mjesto čelnog čovjeka APN-a dolazi na prijedlog resornog ministra graditeljstva i prostornog uređenja i HNS-ovog potpredsjednika Vlade Predraga Štromara.

Jutarnji list piše da je Hristov rođen 1959. u Dubrovniku, po struci je diplomirani ekonomist s diplomom Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, smjer vanjska trgovina.

Od 2003. do 2014. bio je vlasnik i direktor u tvrtki Krivaja d.o.o., koja se bavi uvozom i izvozom, zastupanjem, građevinom, inženjeringom i projektiranjem. Osnovna djelatnost tvrtke je prodaja, distribucija i montaža. Sudjelovao je u Domovinskom ratu, oženjen je i otac dvoje djece.

Ministar Štromar smijenio je v.d. direktora APN-a HDZ-ovog Krešimira Žunića koji je za svega 975 eura po četvornom metru lani zajedno sa sinom kupio stan iz APN-ova programa društveno poticane stanogradnje. U vrijeme kupoprodaje bio je zamjenik direktora APN-a i osoba koja je odlučivala o prodaji državnih nekretnina.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja rekao je u srijedu da je njegov stranački kolega iz HNS-a, bivši direktor APN-a Slavko Čukelj, koji je sa Žunićem potpisao kupoprodajni ugovor, dao ostavku na mjesto direktora te agencije prije dva, tri mjeseca i tamo nema više nikakvu funkciju.

Nije želio spekulirati gdje je točno Žunić prekršio zakon, dodavši da će DORH utvrditi da li je i u kojoj mjeri prekšen zakon i koje su sankcije.

Rekao je i da nema informacija o tome ima li Žunić još neku nekretninu u kojoj povremeno živi bivši ministar Lovro Kuščević, ali da je čuo da je Žunić izjavio da ima nekretninu.

'Zato smo upravo prijavili DORH-u da napravi izvide i utvrdi činjenično stanje. Da, čuo sam u ovih par sati da je Žunić izjavio da ima nekretninu. Moguće je da bi to bilo kršenje zakona, ali pustimo DORH-u da obavi što treba i donese zaključak', istaknuo je Štromar.