davor vagić

Novi ravnatelj Vinogradske objasnio kada se Zadravec vraća na posao i na koje radno mjesto: Nikada nisam imao ratnu sjekiru s nekim

21.06.2021 u 19:06

Bionic
Reading

Novi ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice poznatije kao Vinogradska bolnica je Davor Vagić. Dužnost je preuzeo danas te poručio: 'Ono što je potrebno ljudima u bolnici, to je mir da mogu raditi dalje i pružati zdravstvenu skrb pacijentima'

Davor Vagić novi je ravnatelj zagrebačkog KBC-a Sestre milosrdnice poznatije kao Vinogradska bolnica. Zahvaljujući se djelatnicima koji su, kako kaže, uspjeli napraviti da pacijenti minimalno osjete kako rade u izvanrednim okolnostima zadnjih godinu i pol dana. Zahvalio se i pacijentima koji i, ističe, i dalje vjeruju bolnici koja postoji 175 godina.

'Ovaj problem koji je sada i koji je bio u medijima zadnjih dana mislim da se može riješiti jednim mirom i normalnim radom i onime što je jako bitno, a to je da nalazi koji su mi dani danas kada sam preuzeo dužnost, definitivno u inspekcijskom nalazu HZZO-a i Ministarstva zdravstva nije bilo ničega od nekih kriminalnih radnji. Bilo je nekih manjih nepravilnosti', rekao je Vagić za RTL Danas.

Rekao je da mu treba dva, tri dana kako bi detaljno pročitao nalaz na nekih 70 stranica.

'Ako taj dio maknemo sa strane, ono što je potrebno ljudima u bolnici, to je mir da mogu raditi dalje i pružati zdravstvenu skrb pacijentima', poručio je novi ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice istaknuvši kako je prof. Dijana Zadravec na bolovanu te joj osobno želi da što prije ozdravi.

'Kada završi bolovanje vraća se na mjesto s kojega je otišla na bolovanje, a to je mjesto radiologa na Zavodu za radiologiju, kao voditelj neuroradiologije', objasnio je Vagić te dodao kako 'nikad nije imao ratnu sjekiru s nekim'.

  • +40
Dijana Zadravec Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vagić je rekao kako mu se javio ministar zdravstva Vili Beroš nakon Upravnog vijeća i izbora te ga zamolio da dođe u Ministarstvo zdravstva gdje su se i sastali.

'S obzirom da je on iz ove bolnice, normalno da je jako dobro zna, porazgovarali smo i mogu reći da mi je dao u ovom dijelu podršku za nekakav dalji način rada', rekao je Vagić za RTL Danas.